|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Odisej Član

Pridružen-a: Tor 25 Apr 2006 20:24 Prispevkov: 95 Aktiv.: 0.41
|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2010 1:57 am Naslov sporočila: Zapisljivost PIC-ov? |
|
|
Naj se že takoj opravičim, ne me napadat, ampak zdajle me je pa nekaj res zmedlo in moram vprašat...
Včasih je bilo tako, da če je imel čip "oknček" si ga dal pod UV in se je zbrisal, če je bil "navaden", si ga enkrat zapekel in basta, je bilo to to, kar si lahko s tistim kosom plastike z nogicami počel. Torej večkratna vs. enkratna uporaba.
No, potem se okoli tega nisem nikoli več spraševal, ukvarjal, kakorkoli, imel sem nekaj (v naprej) napisanih programov ki sem jih že v prvo uspešno spravil v PICa in je delalo... ok, ne?
Kar me pa zanima je, ali dandanšnji še kar velja, da so PICi "brez oknčka" neizbrisljivi? Torej, uporabni samo za enkratno pisanje? Kje v datasheetu piše karkoli na to temo, namreč, zanima me za par različnih modelov
(rad bi posodobil firmware ene igrače, samo ne vem če moram kupit nov čip ali...)
Hvala za informacije in lahko noč,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2010 2:06 am Naslov sporočila: |
|
|
OTP verzije nosijo v glavnem oznako "C" (razen legende 16C84) lahko brišeš le tiste z okencem. (z UV svetlobo) Serija "F" pa ima flash pomnilnik. Ti so električno izbrislivi, oz vsebino lahko kar prepišeš s programatorjem. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.32 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2010 2:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, če ima FLASH spomin potem so izbrisljivi ene 1000x. Sicer pa mislim da so dandanes že res skoraj vsi s flash spominom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Odisej Član

Pridružen-a: Tor 25 Apr 2006 20:24 Prispevkov: 95 Aktiv.: 0.41
|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2010 12:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, točno to me je zanimalo. Sem vedel, da mora biti v tej vmesni črki ena "fora"
Zdaj vsaj vem, da se lahk igram, pa da lahko večkrat prepišem...
Hvala in lp
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni