|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kavelj22 Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56 Prispevkov: 465 Aktiv.: 2.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 03, 2010 6:07 pm Naslov sporočila: VIPA |
|
|
Zanima me ce ima kdo kaksne iskusnje z VIPO. Vem da se da programirat z Step7 in da je cenovno zelo ugodna. Ravno kar pa sem zacel malo gledat datasheet-e. Zanima me kako se kaj obnese ta stvar v praksi.
Hvala za vase mnenje! _________________ Živleje ni potica, življeje je črn kruh. Bul ga šparaš bul je suh. Zato pa kr na mizo žjim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Sre Mar 03, 2010 11:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas je vipa bila v planu, predvsem op3 in novejši op73 Siemensov smo imeli namen nadomestiti. Je nekaj razlike in sicer pri samem izgledu. Mislim da je razpored tipk drugačen, oz. je kakšna več/manj, vendar se na koncu nismo odločili za vipo. Je pa pri nas pomemben faktor imela stran priklopa na display zaradi vgradnje. Imam pa nekje v spominu, da cenovno nismo bili nevem koliko cenejši napram Siemensu. Bom preveril. _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dimnikar Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 10:59 Prispevkov: 29 Aktiv.: 0.15 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Mar 05, 2010 8:05 am Naslov sporočila: |
|
|
pri nas se je odnesla( vsaj zaenkrat dobro). Vgradili smo jo na treh projektih. Regulacija temperature, vožnja, regulacija hlajenja(4-20mA preko FP), itd.
Cenovno je veliko ugodnejša, programira se pa v Step7.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sopbriht Neznanec

Pridružen-a: Sob 07 Mar 2009 21:42 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Prlekija
|
Objavljeno: Sre Jun 23, 2010 10:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Zraven tega da je precej ugodnejša, je še precej hitrejša, ima krajši čas cikla. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sasko Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 23:51 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.21
|
Objavljeno: Pon Jun 28, 2010 11:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas jih bomo par menjali za original Siemens ker Vipi toplina elektro omaric škodi, počenja nenormalne stvari, ko se segreje se sesuva predvsem hitri IOji.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Coyote Član

Pridružen-a: Sob 17 Jan 2009 19:49 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.11 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pet Jul 16, 2010 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem izračunal, da je Vipin model Siemensovega CPU314C-2DP 20-krat hitrejši, ker sem imel scan time 95ms, po zamenjavi pa 5ms. Ima pa neke določene finte z memorijo, ki mi niso ravno všeč in se 2-krat hitreje zapolni kot original Siemens, deblokada RAM-a z vstavitvijo Vipa MCC kartice, pa je svinjsko draga. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.37 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Pet Jul 16, 2010 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Siemens ima boljšo garancijo. Najprej dobiš po hitri pošti nov CPU, na primer, nato imaš 7 dni časa, da vrneš crknjenega, potem pa dobiš ali račun, če napako ne krije garancija ali pa se stvar konča. Pri vipi ni ravno tako, zato je za pomembne naprave dobro imeti na zalogi rezervo.
Pri vipa seriji 300 lahko zložiš več kot 8 enot v en rack brez interface modula. _________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
turbojurca Neznanec

Pridružen-a: Pet 13 Nov 2009 10:10 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pet Mar 04, 2011 10:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas imamo 3 VIPE in se dobr obnesejo. Je pa odvisn kero serijo vzameš. Najbol interesantna je 300S, katera je zelo hitra. Cena je nekje 20% ugodnejša od primerljivega Siemensovaga krmilnika. Polek hitrosti je prednost tudi to, da imajo vsi krmilniki te serije serijsko Enthernet port, katerega pri Siemensu večinoma ni. Oblika te serije je skoraj intentična siemensovi 300. Po obliki se razlikujeta serija V100 in V200, kateri nadomeščata Logota in 200-ko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JOST Član

Pridružen-a: Ned 23 Nov 2008 12:01 Prispevkov: 130 Aktiv.: 0.64 Kraj: Lokovica
|
Objavljeno: Sob Dec 03, 2011 8:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz imam opravka s SPEEDY7 CPU-jem. Je izredno hiter CPU. Ko ga imaš enkrat konfiguriranega in ga programiraš je to v bistvu S7-300 Siemensov PLC. Oznake na Vipi pa niso ekvivalente oznaki na Siemensu (Vipin SPEEDY7 CPU314 je pri Siemensu CPU318).
Zanimivo je to da se pri Vipi moduli širijo tudi v levo od CPU-ja, medtem ko je pri Siemensu CPU skrajno levo, če izvzamem napajalnik. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni