|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
prafaktor Neznanec

Pridružen-a: Pet 06 Jun 2008 14:24 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Pet Mar 05, 2010 1:26 pm Naslov sporočila: Ozemljitev in USB |
|
|
Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje glede ozemljitve in USB-ja. Namreč, za potrebe merjenja neke veličine sem sestavil merilni aparat (na shemi spodaj), ki je sestavljen iz merilnega pretvornika, ki izmerjeni signal linearno pretvori v enosmerno napetost med 0 in 10V. To napetost nato zajemam z merilnim inštrumentom, ki je preko USB vodila priključen na PC (preko tega se tudi napaja). Merilni pretvornik se napaja iz 220V. Vse skupaj je spravljeno v kovinsko ohišje, ki je ozemljeno (glej shemo).
USB ženski konektor je v celoti kovinski (druge izvedbe nisem našel), in se dotika kovinskega ohišja. Sedaj pa mene zanima ali je lahko to problematično za PC ali merilni inštrument? Od elektrotehnikov sem veliko slišal, da ozemljitev ni vedno 0V (aja, po izobrazbi sem strojnik, tako da je tole malo novo za mene). Merjenec, ki ga priklopim na aparat je pasivni element in nima lastnega napajanja.
Preden vse skupaj priklopim rajši še tule povprašam, saj nočem poškodavat ne PC in ne merilnega inštrumenta (ki je kar drag - 1100€).
Hvala za odgovore!
Opis: |
Shema merilnega aparata. Shema je bolj amatersko narisana, ampak mislim, da se vse vidi. |
|
Velikost datoteke: |
18.98 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pet Mar 05, 2010 4:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je ozemljitev pravilno zvezana težav ne bi smelo biti.
Če pa ni, pa za vsak primer kontaktiraj Borisa (borisz) za galvansko ločitev za USB.
_________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni