www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vat meter

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marijan
Član
Član

Pridružen-a: Čet 10 Jul 2008 14:46
Aktiv.: 0.39
Kraj: ORMOŽ

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 10, 2010 1:49 pm    Naslov sporočila:  Vat meter Odgovori s citatom

Naredil sem ta vat meter http://homepages.paradise.net.nz/bhabbott/wattmeter.html
Vatmeter v originalni izvedbi dela dobro. Moj vatmeter meri višjo napetost do 100V dc. Program in delilec napetosti na vhodu sta spremenjena. Dodal pa sem še dc/ dc converter za napajanje VCC. Vatmeter sedaj ne meri dobro tok. Tok skače.Spreminjal sem tudi upor(R7) na vhodu op. ojačevalnika, a še vedno krivo meri tok. Mogoče obstaja kakšna rešitev?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 10, 2010 2:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najverjetneje ti meritev moti DC/DC pretvornik. Ker ne da ven lepe napetosti - z osciloskopom bi videl "špice". Jaz bi poizkušal rešiti na enega od teh načinov:
- LC filter napajalne napetosti (uglašen na frekvenco switcherja)
- višja napetost pretvornika in ponovno znižanje z 7805.
Nazaj na vrh
marijan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 10, 2010 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:
Najverjetneje ti meritev moti DC/DC pretvornik. Ker ne da ven lepe napetosti - z osciloskopom bi videl "špice". Jaz bi poizkušal rešiti na enega od teh načinov:
- LC filter napajalne napetosti (uglašen na frekvenco switcherja)
- višja napetost pretvornika in ponovno znižanje z 7805.

DC/DC pretvornik sem zamenjal z 12V baterijo. Merjena napetost je iz stabiliziranog usmernika. Tok še vedno skače. Pri originalni verzija vse lepo deluje. Confused
Nazaj na vrh
marijan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 11, 2010 9:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo sem obupal nad vatmetrom. Ne vidim rešitve.Nevem če obstaja program na forumu za A-meter za tok do 50A in PIC16F88. Sad
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.40

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 11, 2010 10:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napiši svoj program ane...
marijan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 11, 2010 11:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Programirati nevem. Probal sem z bascomn in mplab-om ampak nimam dovolj časa. Lažje je poiskati hex kode in sprogramirati mikrokontrolere.
Nazaj na vrh
marijan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 07, 2010 12:33 pm    Naslov sporočila: icon_funny Vatmeter Odgovori s citatom

Dodal sem trimer od 5K na izhodu operacijskega ojačevalnika, in sedaj vatmeter meri napetost do 102,8V in tok do 50A. Pravilno meri tudi Ah in W. Mr. Green
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni