|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.65 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Sep 01, 2010 9:56 pm Naslov sporočila: Nakup GPS navigacije |
|
|
No malo premišljujem o nakupu GPS navigacije.
Malo sem pogooglal in ugotovil, da v kolikor kupim Garmin navigacijo me nakup novih map stane skoraj toliko kot sama navigacija. Zato sem brskal za drugimi znamkami in ugotovil, da večina le teh uporablja osnovo Igo na katero ni težava naložiti zemljevidov, ni jih težava dobiti pa tudi dragi niso.
GPS bi potreboval za kolesarjenje po raznih glavnih in stranskih gozdnih cestah, katere so pa v večini vrisane v Atlas Slovenije. Za GPS nameravam odšteti do 150€.
Nosilec za kolo ni obveza, ker bi ga v kolikor je to možno sam nekako izdelal.
Na prvi pogled so mi v oči padli:
http://www.hofer.si/si/html/offers/2867_15436.htm
ttp://www.hofer.si/si/html/offers/2867_14589.htm
http://www.mimovrste.com/artikel/3180047023/q=navigacija/navigacijski-sistem-navon-n270
O zadnjem so podatki najbolj podrobni, glede na pokritost hišnih številk pa menim, da je tudi sama pokritost cest dobra. Skrbi pa me majhen spomin in avtonomija delovanja, ki ni znana in bo na kolesu verjetno predstavljala težavo.
O tistih iz Hoferja je malo manj podatkov o samem sistemu, se je pa ena izmed teh dveh po podatkih z nekega foruma obnesla celo bolje kot Garmin.
Kakšna so vaša mnenja, predlagate kaj drugega v omenjenem cenovnem razredu? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.59 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Sre Sep 01, 2010 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na partisu imaš ogromno kart za garmina in tom toma  _________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sre Sep 01, 2010 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
stranaboy je napisal/a: |
Na partisu imaš ogromno kart za garmina in tom toma  |
Gledam pa ne najdem nobene za Slovenijo za Garmina. Kaj pa je to za ena vrsta Tom Tom? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.59 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Sre Sep 01, 2010 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda je. Išči pod Garmin adriaroute. Imaš slovenijo ter cel balkan.
Ali pa Garmin CNE (city navigator europe). Tukaj imaš pa europo in Slovenijo.
Poglej si opise.
Tom tom je prav tako navigacijski sistem. Prvijo da je kar dober. _________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sre Sep 01, 2010 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
stranaboy je napisal/a: |
Seveda je. Išči pod Garmin adriaroute. Imaš slovenijo ter cel balkan.
Ali pa Garmin CNE (city navigator europe). Tukaj imaš pa europo in Slovenijo.
Poglej si opise.
Tom tom je prav tako navigacijski sistem. Prvijo da je kar dober. |
Ja samo jaz potrebujem bolj stranske kot pa glavne ceste in mesta. V bistvu bi bil najbolj zadovoljen z Garmin Topo karta Slovenije.
Kaj pa menite o predlaganih, glede na moj namen uporabe? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Sep 01, 2010 10:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi Topo karto Slovenije se da dobiti na prej omenjenem portalu. Jaz jo imam na telefonu, vendar je težava s procesorsko zmogljivostjo telefona. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Andrej64 Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27 Prispevkov: 727 Aktiv.: 3.61 Kraj: Ljubljana-Črnuče
|
Objavljeno: Čet Sep 02, 2010 12:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam za na kolo uporabljam telefon SE K800i v navezi z zunajnim spremnikom. Kot GPS program uporabljam Trekbuddy . Program uporablja rasterske mape, ki jih lahko narediš sam, lahko "zripaš" tudi google maps, in druge. Tak GPS mi deluje že dobre 3 leta brez kakšnih problemov, istočasno pa ti daje malo morje informacij povezanih s samim GPS-om, tvojo potovalno hitrostjo, višino,... Skratka sistem v trenutku ti ponudi veliko več informacij kot katerikoli kolesarski Garmin oz. katerakoli navigacijska naprava sploh. Resda ne podpira glasovnega vodenja in nima običajne navigacije, se mi zdi to ena boljših rešitev za kolo oz. pohodništvo. Tudi kar se tiče baterije ti cel "sistem" deluje 12ur brez problema. Seveda omogoča tudi snemanje poti z možnostjo določitve določenih parametrov.
Sam menim, da do 300€ ne dobiš nič boljšega, premaga ga edino mogoče kakšen kolesarski Garmin, ki je vodoodporen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
4AllDemolition Član

Pridružen-a: Tor 08 Maj 2007 15:35 Prispevkov: 164 Aktiv.: 0.74
|
Objavljeno: Čet Sep 02, 2010 2:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Za gozdne poti vsekakor topo in adria route, dela na garminu nuvi560 brez problemov na telefonu tudi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Čet Sep 02, 2010 8:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Če ga boš uporabljal tudi za pohodništvo, potem kupi enega z vgrajenim kompasom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcride Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36 Prispevkov: 788 Aktiv.: 4.14 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Sep 02, 2010 8:24 am Naslov sporočila: |
|
|
"Garmin-i" so ena najslabših navigacijskih naprav, le karte so jih naredile "slavne", znane, ker so imele prve pač zelo dobro pokrite za slo/balkan..., če želiš kvaliteto od same navigacijske naprava, poglej za MIO....
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70830.55
|
Objavljeno: Čet Sep 02, 2010 8:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Čet Sep 02, 2010 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Spet se krešejo mnenja kaj je boljše, jaz pa sem čedalje bolj zmede.
Skratka kaj naj kupim za omenjene pogoje in denarno omejitev.
Se pa nagibam k Garminu glede na to, da mi bo verjetno topografska karta pokrila večino gozdnih cest?
MarE69 vem, da sta dobra samo mi ¨barva¨ne odgovarja.
Prosim svetujte torej kateri model izbrati.
S kompasom je pa tako, da si bom sam z njim verjetno bolj težko kaj pomagal, če bodo težave s signalom se bom pač vrnil nazaj do točke kjer je signal in se vrnil po isti poti. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.83 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Čet Sep 02, 2010 10:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Specialka in GPS lokator za koordinate.
Po moje je to edina opcija za razne gozdne poti , ker si tudi po razno ne prdstavljam da bi me adriarute vodila po kašnih gozdnih vlakah  _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 02, 2010 10:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam BT GSP sprejemnik in Smartcom GPS na telefonu oz. Ozzi explorer na dlančniku (OK, tega ni več, sem mu pred nedavnim počil display). Karte imam poskenirane (nekoč je krožil komplet kart + višinski podatki po virtualnih pašnikih). Ne vem kakšne so sedaj Garminov karte ampak tisto kar sem videl nazadnje, za offroad ni bilo uporabno. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Čet Sep 02, 2010 10:42 am Naslov sporočila: |
|
|
lucca brassi je napisal/a: |
Specialka in GPS lokator za koordinate.
Po moje je to edina opcija za razne gozdne poti , ker si tudi po razno ne prdstavljam da bi me adriarute vodila po kašnih gozdnih vlakah  |
Saj niso to vlake to so za avtomobile normalno prevozne gozdne poti.
Samo gre se mi zaradi Javornika in podobnih mest, kjer je teh poti ogromno in nebi bil prvi, ki se je izgubil, če ti pa uspe priti ven pa se lahko znajdeš krepko daleč od doma. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni