|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.45 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Okt 13, 2007 3:05 pm Naslov sporočila: Enostavna SCADA? |
|
|
Pred časom sem na forumu zasledil link do enostavne scade oz. hmi programa, ki zna komunicirati preko serijskega porta. Zadeva je enostavna, omejena z ene parimi indikatorji in tipkami, vendar kar uporabna. Preiskal sem cel forum, pa ne najdem linka. Se ga mogoče kdo spomne? Zadeva je bila free oz. nekaj 10eur.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.06 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Okt 13, 2007 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za program Profilab Expert od firme Abacom bi lahko rekel, da je ena vrsta scade.
Mislim da stane 99 Euronov.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sre Mar 10, 2010 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
diploma, diplomska naloga, diplomski izpit, ... - zaenkrat razmišljam v smeri nadzornega sistema - vizualizacije za peč na sekance. Na sliki je približno vse, kar je v omari - manjkajo še štirje frekv. pretvorniki, krmilnik pa je Mitsubishi.
Pred nekaj leti sem bil na 2-dnevnem seminarju "Intouch" in zadeva se mi je zdela zanimiva, in kar je še bolj pomembno, enostavna za uporabo. V šoli smo obravnavali tudi Labview, a je to za bolj odprte glave, ki imajo matematiko in podobne predmete v malem prstu.
Torej - Intouch. Se dobi kje kakšna literatura iz serije "for dummies" ? Na njihovi strani imajo neko online-izobraževanje , a še ga nisem naštudiral.
Pred leti je bila tudi neka firma, se mi zdi da v Mariboru, kot nek uradni zastopnik za Intouch. Takrat je Intouch bil še na petih, šestih disketah. A ta firma še obstaja ?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
746.86 KB |
Pogledana: |
16 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni