|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Sob Mar 27, 2010 4:30 pm Naslov sporočila: kateri inverter za TIG |
|
|
Sem opazil temo o načrtih za inverter in se vas veliko dobro spozna na to sceno, zato prosim za nasvet. Sem pred nakupom manjšega prenosnega inverterja, ki bo v glavnem za varjenje A2 cevi (deb. stene 1,5mm) po TIG postopku.
Večjo "kravo" ISKRA TIG350 imamo parkirano , ker rabi vodo iz omrežja, zato sedaj pogledujem za kako mobilno verzijo.
Kolega ima nekaj takega, ampak oblok moraš prižigat z dotikom, kar ti vedno malo uniči konico elektrode in postane zamudno, če hočeš kaj lepo zavarit, ker je velikokrat treba brusit špic.
Kaj predlagate?
Na bolhi sem videl primerek za 380 euro, ki ima HV vžiganje- a to pomeni, da se oblok lažje prižge?
A se splača plačat kaj več kot pa tistih 100-150 euro, kjer se začne?
Ur ne bo delal veliko, mora pa biti možno z njim lepo varit.
Hvala,
lp
Robi _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tamy Član

Pridružen-a: Pon 28 Dec 2009 17:00 Prispevkov: 97 Aktiv.: 0.51 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sob Mar 27, 2010 6:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem ga kupoval lani, tudi imel enega na preizkusnji, a me ni preprical, predvsem v segmentu 'da bo lepo varil'. Tako ostajam pri stari dobri (vcasih tudi muhasti) Iskri, ki mi bo izgleda zvesta do odhoda v pokoj (kadarkoli ze to bo). Kar se tice obstojnosti elektrode; ce vzigas z rahlim podrsom, konice ne unici kaj dosti. Bolj je po mojih izkusnjah obcutljiva na visok tok varjenja, pregrevanje ali pa nezadostno dovajanje argona. _________________ Clovek se celo zivljenje uci! Tamy |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
144300 Član

Pridružen-a: Sre 27 Jan 2010 22:14 Prispevkov: 725 Aktiv.: 3.87 Kraj: Zelena dolina
|
Objavljeno: Sob Mar 27, 2010 6:41 pm Naslov sporočila: Re: kateri inverter za TIG |
|
|
Ur ne bo delal veliko, mora pa biti možno z njim lepo varit.
No,načeloma se lahko z vsakim ,ki ima VF vžig da variti lepo,če upoštevaš ostale potrebne parametre: Optimalni tok,pretok plina,čistost plina,čistost zvarjenega mesta,enakomerna oddaljenost elektrode,pomik,mirna roka, veter ti ne sme odnašat plin-prepih, debelina zvarjenca, če nista enake debeline...itd
To je potrebno tudi še malo pri vsakem dobit rutino,pa čeravno si sedaj na večjem Iskrinem ( pri tanjših materialih se kaj hitro pozna sprememba teh parametrov,in zvar je lahko  _________________ NI ANTENA VSE,JE PA OGROMNO. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni