|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MCAT Član

Pridružen-a: Ned 18 Nov 2007 22:06 Prispevkov: 306 Aktiv.: 1.43 Kraj: Moravče (JN76JD)
|
Objavljeno: Sre Mar 17, 2010 6:46 pm Naslov sporočila: Ne-brezhibni protokol |
|
|
Pozdravljeni!
Morada sem na predavanju preslišal, ampak zanima me, če ne-brezhibni protokol omogoča samodejno iskanje poti preko vozljišč do nekega drugega uporabnika? Zanima pa me tudi, če protokol omogoča, da nek uporabnik odda nek paket, potem pa vsi ki so "slišali" ta paket pošljejo povratno informacijo, da so ga prejeli. Na tak način bi se dalo ugotoviti kdo vse je radijsko viden. Mogoče je to izvedeno na kak drugačen način?
Če sem slučajno kaj napisal, kar je bilo že povedano na predavanju, pa se opravičujem - zaenkrat trenutno nimam časa, da bi šel gledati video posnetek predavanja. Morda kdaj drugič.
Lp, Grega _________________ Gregor, S53SL
Think out of . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.94
|
Objavljeno: Sre Mar 17, 2010 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem razmisljal da se vsakemu paketku doda oznacba, kjer se pri vsakem 'hop'-u ta vrednost zbije z ena (ttl).
Zacne z nula in dviga vrednost dokler ne dobi podatke iz koncne postaje.
Vsak hop ki tak paketek sprejme odsteje ena ter paketek poslje prejsnjemu oddajniku kot tudi naslednjemu, da prejsnji oddajnik lahko prejme ter preveri zadevo (torej hkrati posljes paket in preveris njegovo vsebino). Ce je ok ne naredi nic, drugace poslje se enkrat z 'error' priponko.
Ko pride vrednost na 0 se paketek terminira.
Ce ni zanjga poslje dalje.
Ce prejme isti paketek a z nizjo vrednostjo ga ignorira.
Nazaj posilja po isti metodi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni