|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
David2204 Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01 Prispevkov: 997 Aktiv.: 4.93 Kraj: Ljubljana - Nova Gorica
|
Objavljeno: Sre Mar 17, 2010 10:09 pm Naslov sporočila: Programiranje assemblerske kode na AVR |
|
|
Na internetu sem našel en zanimiv članek, ki opisuje simulacijo RFID taga s Tiny85.
Zdaj me pa zanima, kako točno naj na MCU zapečem to kodo. V AVR Studiu sem poskusil ustvariti assemblerski projekt in vanj prilepiti kodo, ter nato vse skupaj "buildati," pa mi vrže 2 errorja: Baje ne najde "avr/io.h" in ".global main" ga nekaj moti.
Bi mi znal kdo pomagati rešiti to zadevo?
Lp, David |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2010 6:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
io.h in main so zadeve iz jezika C. Se moraš odločit, ali boš uporabljal assembler ali C  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tozir Član

Pridružen-a: Pon 17 Mar 2008 19:10 Prispevkov: 187 Aktiv.: 0.89 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2010 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi kompajlati z GCC. Ker zgleda da je tip v linux okolju programiral (Makefile na linku). Je pa zelo zanimiva ideja. _________________ http://www.rielektronika.comule.com/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David2204 Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01 Prispevkov: 997 Aktiv.: 4.93 Kraj: Ljubljana - Nova Gorica
|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2010 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
io.h in main so zadeve iz jezika C. |
Drugače se trenutno učim programirat C, tako da to vem.
Nimam pa pojma o assemblerju. Sem pa opazil, da sem bukselj pozabil objaviti najpomembnejši link: kodo
V glavnem skušam to kodo, ki sem vam jo pravkar objavil zapeči na AVR. In kot je že rečeno se zatanke pri "io.h" in ".global". Mogoče bi kdo znal odpraviti napako?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni