|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2010 9:16 am Naslov sporočila: 8 bitni MCU in prihodnost |
|
|
Meni se zdi več kot zanimiv odziv bralcev na članek, ki ga je napisal en izmed Microchipovih ljudi.
Članek in odziv lahko preberete tukaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.30 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2010 10:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Blah vprašanje koliko je ta komentar danes smiseln, glede na to, da imaš 32-bitne Crtex m0 ARMe pod 1$. Vzameš pač tisti mcu, katerega najbolj poznaš in zadovolji tvoje zahteve, če je nekaj dodatne moči ne škodi.
Citiram: |
An 8-bit MCU can operate at 5 V, directly drive a segmented LCD, has build-in high endurance EEPROM and has standby currents of a few nanoamps, all in single, miniature package a few square millimeters in size. |
Zgleda kot da avtor že nekaj časa ni pogledal novejših serij 32-bitnih MCUjev, ker potem nebi napisal tega. _________________
Pravilo št. 1: Pišite slovensko, velja za vse.
TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jan Član

Pridružen-a: Sob 10 Jun 2006 14:19 Prispevkov: 313 Aktiv.: 1.35 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2010 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Za domače izdelke cena res ne igra pretirane vloge. Če pa gledaš skozi oči nekega Kitajca, ki bo naredil tak izdelek v več tisoč kopijah, mora končnemu izdelku znižati ceno na čisti minimum.
lp
Jan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2010 10:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Vse bolj se mi zdi, da so razni članki na to temo sama blebetanja. Močan marketing pač dela svoje.
Kaj mi pomaga 32bitnik z nizko ceno, če ima samo en uart, jaz pa potrebjem tri? Kaj mi pomaga pri 8bitniku n perifernih enot, če pa potrebujem računsko moč?
Odgovor je enostaven: izberem najbolj primerno in najcenejšo rešitev. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70831.85
|
Objavljeno: Tor Mar 23, 2010 1:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.53 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Sob Jun 26, 2010 1:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
BluPhenix je napisal/a: |
Blah vprašanje koliko je ta komentar danes smiseln, glede na to, da imaš 32-bitne Crtex m0 ARMe pod 1$. Vzameš pač tisti mcu, katerega najbolj poznaš in zadovolji tvoje zahteve, če je nekaj dodatne moči ne škodi.
|
Hmm rad bi vedel od kje jih nabavlajš ali pa imaš podjetje, da jih naročaš po minimalno 1000 kosov? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni