|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
LukC Član

Pridružen-a: Sob 10 Maj 2008 16:29 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.23 Kraj: Borovnica
|
Objavljeno: Ned Mar 21, 2010 6:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
tale tema se meni zdi malo "trapasta", samo kregate se, ali so trgovci upravičeni do trgovanja ali ne... halo?
že tako je (vsaj v EU) vse na glavo postavljeno, firma toži drugo firmo zaradi konkurence (res je in trapasto tudi), pa zato, ker is je šef izplačal nevem kakšno nagrado,..., sicer pod raznimi pretvezami.. ampak počakajte malo, če se vam kaj ne zdi vredu, bojkotirajte to firmo, ne pa se nekaj tožarit,...
Če bi bil jaz šef ferme, ki trguje recimo z bananami.. mislm da imam pravico postavljanja SVOJIH cen... neglede na to kaj si misli moj kupec. Če ga kaj moti, naj gre k drugemu trgovcu in kupi zadevo tam.. Seveda je to škoda meni, saj potem služi konkurenca in ne jaz.
Če je pa človek pameten, pa lepo ugotovi, kaj potrebuje in kaj bo potreboval v prihodnosti. In kupi take izdelke v večjem številu (ponavadi z ceno okli 100€) in večinoma se zgodi, da podjetje ne obračuna poštnine. Če pa človek potrebuje res samo en uporček recimo. Potem pa se mu še najbol splača uporček poiskati pri kakšnem lokalnem privatniku ali mojstru, ki mu ga z veseljem da zastonj.
Ko pa bo on potreboval uslugo, jo bo tudi dobil kajne?
Včasih je človek večino hrane in vzdrževanja dobil doma na vrtu oz. na njegovem posestvu, če pa mu je nečesa zmanjkalo oz. mu je škodljivec uičil pridelek, je vzel recimo nek drug pridelek, šel h sosedu in menjal... Taka bi morala biti politika še vedno, in tako bi tudi največ dosegli.. Kapitalizem je sam po sebi ne-fer, nemoremo vsi služiti in iveti v izobilju. Nekateri moramo riti po tleh, za vsakdan.. in posledično, se nesmete pritoževati nad ljudmi, ki LEGANO zlorabljajo sistem.. Pritožujte se nad tistim, ki tak sistem dopušča. To pa ni pahorjeva vlada ampak javnost, ki se zna pritoževati samo, kadar občuti posledice SVOJEGA nezanimanja za svet.  _________________ ________________________________________
Moja delovna površina, miza in celo soba, niso razmetane, ampak so "super-taktičko" urejene.
Ščitim se z pregovorom "videz vara." |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Ned Mar 21, 2010 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
WTF?  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni