www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Rele primeren za preklop VF

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Eisenhorn
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Dec 2009 11:50
Aktiv.: 1.05
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 22, 2010 12:03 pm    Naslov sporočila:  Rele primeren za preklop VF Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Počasi se bom lotil izdelave antenskega preklopnika, ampak ne vem katere releje naj uporabim za preklop. Na internetu sem že opazil par predlogov, ki pa so namenjeni bolj KV področju, jaz pa iščem rele ki bo primeren tudi za 144MHz. Na Farnellovi strani sem našel nekaj relejev ki so primerni tudi še za višje frekvence, toda zdržijo samo do 60W, rabil pa bi vsaj 600W če se le da.
Če ima kdo kakšne tovrstne izkušnje se priporočam. Wink

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s56a
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Jan 2008 23:05
Aktiv.: 0.81
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 22, 2010 1:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://cgi.ebay.com/Coaxial-Relay-Switch-REW-14-REV-14-PEB-14-Lot-of-2-New_W0QQitemZ200451431464QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item2eabd61c28 najcenejsa varianta!
Nazaj na vrh
Eisenhorn
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 22, 2010 3:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za link, vendar iščem kakšno cenejšo varianto, podobne stvari sem že pregledal in se odločil da poiščem kakšen čim bolj primeren rele, kar je za študentsko denarnico dosti bolj ugodna rešitev. Sam tudi ne rabim kakšne profesionalne izvedbe.

Lp
Nazaj na vrh
s56a
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Jan 2008 23:05
Aktiv.: 0.81
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 22, 2010 3:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.bavarian-contest-club.de/projects/misc_projects/hfrelais.txt

REW14 in podobne koaksijalne releje ugodno dobis pri 9A9C.

Zakaj študenti rabite 600 W na 144 MHz z izjemo motenja konkurence?
Nazaj na vrh
Eisenhorn
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 22, 2010 4:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brez skrbi, ne maram motiti konkurence, ker vem kako je na 144MHz tekmovati z motnjami, pa tudi sam za 144MHz nimam mocnejsih oddajnikov od 3W. Wink
Preklopnik mi bo prav prisel pri tekmovanjih na KV obsegu. Pa se tam delam samo max 100W. Tistih 600W je samo razmisljanje za prihodnost, ce se slucajno pojavi potreba po preklapljanju vecjih moci.

Lp
Nazaj na vrh
s59ma
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31
Aktiv.: 3.00
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 22, 2010 9:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za KV lahko uporabiš "energetske" releje. So bistveno cenejši kot pravi koaks releji, s tem da zdržijo precej več kot "legal power" (1500W), ob dobri izolaciji.
Članek, ki opisuje izdelavo preklopnikov z Iskrinimi releji, je bil objavljen v lanskem CQ-ZRS. Če rabiš članek, povej, da ti ga pošljem.

Eisenhorn
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 23, 2010 7:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, ampak dobivam CQ na moj naslov, tako da tisto sem že pregledal.

Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni