|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.70 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 12:26 pm Naslov sporočila: Printanje na A3 prosojnice |
|
|
Lepo pozdravljeni!
Najprej srecno v novem letu!
Sem 4. letnik in izdelujem zakljucni izdelek, tiskanine izdelujemo na nacinu osvetljevanja, vezje ki ga izdelujem je velikosti 200mm x 200mm in sem stvar probal printat na A4 papir in mi tiskalnik poreze desni rob za kaksnih 5mm.
Sem zadevo shranil na A3 velikost papirja in tako natisnil na papir, kar ni tezavno.
Sedaj potrebujem prosojnico s sliko tega vezja.
Torej zanima me kje v SLO printajo na A3 prosojnice. Zadevo imam shranjeno v PDFju, tako da jim lahko posljem po mailu.
Za vsak odgovor bom hvalezen.
Hvala! _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s56al Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03 Prispevkov: 788 Aktiv.: 3.32 Kraj: JN66SI & JN76TM
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 12:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi kje v svoji bližini najti kakšen grafični studio, kjer še imajo klasično fotoosvetljevalko. Dobiš kvaliteten film, kjer je črna površina resnično črna in posledično čas osvetljevanja fotoresista na tiskanini ni kritičen. Širine filma so od dobrih 30cm dalje, dolžina pa je "neskončni trak" . Načeloma je ta reč poceni, če so v dotičnem grafičnem studiu razumevajoči do dijakov / študentov...
LP, Sandi
Nazadnje urejal/a s56al Pon Jan 03, 2011 12:39 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.04 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 12:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Priporočam izdelavo filma. Bo dalo boljše rezultate.
Če sem prav razumel, da potrebuješ predlogo za izdelavo tiskanega vezja.
LpA |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.70 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 1:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vama za odgovor. Tako ja potrebujem predlogo tiskanega vezja na A3 prosojnici. No zadeva bi verjetno delovala tudi tako kot mi je predlagal @s56al, torej v studiju naj samo povprasam po filmu in osvetljevanju ali kako?
Hvala. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.04 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 1:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Proizvajalci tiskanih vezij ti tudi naredijo film (iz digitalne predloge).
Ali pa kakšna ne premajhna tiskarna.
Mogoče bodo tudi imeli posluh za "sindikalno" ceno.
LpA |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 1:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko si omenil proizvajalce sem pomislil na Lingo in Elgo line v Cerknici. Bom jih kontaktiral, samo hm malo dvomim, no vredno je poskusiti.
Hvala. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s56al Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03 Prispevkov: 788 Aktiv.: 3.32 Kraj: JN66SI & JN76TM
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 1:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
start je napisal/a: |
Hvala vama za odgovor. Tako ja potrebujem predlogo tiskanega vezja na A3 prosojnici. No zadeva bi verjetno delovala tudi tako kot mi je predlagal @s56al, torej v studiju naj samo povprasam po filmu in osvetljevanju ali kako?
Hvala. |
Če te prav razumem, boš delal tiskanino po fotopostopku sam doma? V tem primeru rabiš kvaliteten film (pozitiv). Tega ti naredijo v grafičnem studiu na fotoosvetljevalko (če jo imajo).
Če daš delat tiskanino v firmo, ki se s tem ukvarja, ti seveda rade volje naredijo tudi ustrezne filme. Pošlješ samo datoteke, dobiš tiskanine, vse vmesne korake poskrbijo sami (npr. bolgarski Olimex od tujih ali Cerkniška Lingva od naših).
Prednost filma iz grafičnega studia (fotoosvetljevalka) je, da bo poceni, če so le za silo razumevajoči do amaterjev, še vedno pa kvalitetnejši od printa na navadnem laserskem tiskanlniku. Tja greš z (ali pošlješ) datoteko lahko kar v pdf. Kvaliteten film je pomemben, če s fotopostopkom nimaš izkušenj, ker je pri takem filmu čas osvetljevanja manj kritičen.
LP, S. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 1:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
No tiskanine bom izdelal v soli. Ja glede tiskanin, mi financno ne znese, da bi jih dal narediti v podjetje, v Lingvi sem prejsni teden dobil pertinaks ze narezan, tako da sedaj potrebujem le prosojnico s filmom. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
Objavljeno: Sre Jan 05, 2011 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ce bo se kdo poterboval kaj takega, sem nasel podjetje kjer imajo prosojnice A3 in tudi na A4 papir, ki je sirok 21cm, lahko natisnejo sliko velikosti 20cm, kar so tudi meni naredili. Zadevo dobim do petka, bom porocal ce so naredili tako kot sem narocil...
Link: http://www.office1.si/ _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.36 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Sre Jan 05, 2011 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Navadno se mi je bolje obneslo osvetljevanje skozi sliko na navadnem papirju, kot pa na pausu. Sprintaš zrcalno vezje, tako da pride potiskana stran papirja na fotolak. Čas osvetljevanja podaljšaš za faktor 2,5. Pri printanju nastaviš toner na najbolj črno, če ti printer driver to dovoli. Zadeva deluje, če imaš med priključki standardnega thru hole IC, ki ima 100 mils med luknjami speljane največ dve vezi. _________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.02 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Jan 06, 2011 12:14 am Naslov sporočila: |
|
|
s56al je napisal/a: |
..........
Prednost filma iz grafičnega studia (fotoosvetljevalka) je, da bo poceni, če so le za silo razumevajoči do amaterjev, še vedno pa kvalitetnejši od printa na navadnem laserskem tiskanlniku. Tja greš z (ali pošlješ) datoteko lahko kar v pdf. Kvaliteten film je pomemben, če s fotopostopkom nimaš izkušenj, ker je pri takem filmu čas osvetljevanja manj kritičen.
LP, S. |
Tole vem da človek govori iz lastnih izkušenj. Poslušaj ga in najdi v svoji bižini kak grafični studijo (posejani so po Sloveniji kot gobe po dežju). _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Brane212 Član

Pridružen-a: Sob 13 Dec 2008 11:24 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.79 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Jan 06, 2011 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Z osvetljevalkami je problem, ker tiskarne že dolgo ne rabijo več filmov.
Te so bile doslej glavne stranke za filme, sedaj pa se tudiem ne splača več tega delat.
Osvetljevalka ni kar nek tiskalnik, kemikalije je treba redno menjavat itd.
Zato so cene filmov skočile v nebo.
Sem pa poklical prvega lastnika osvetlejvalke, ki sem ga našel na netu in še preden me je odpikal za filme, mi je ponudil osvetljevalko zastonj.
Stvar je postala jasnejša, ko je omenil, da ga že to, da jo prižge in ogreje stane €40...
Reku je, da se vse dela danes bodisi direkt na plošče za tisk ( za tiskarne ) oziroma na digitalni tisk. Ponudil je kot alternativo tisk z njegovim laserjem na Kimoto prozorno folijo, kar bi moralo dati povsem ustrezne rezultate za enostavnejše projekte. Cena je, če sem prav razumel, v rangu €1,5 za A4 ali A3 ( se ne spomnim več)...
Tip ima Konica Minolto C451, ki ima ločljivost 600 dpi vendar očitno z nekakšno regulacijo velikosti pike ( saj navajajo 1800 dpi ekvivalent na 600 dpi )
Za tiste z vipavskega konca bi mogoče znalo to biti zanimivo- http://www.prograf.si/
Drugače pa, če bi sam šel v DIY varianto, bi šel na printanje filmov na A3 inkjetu... _________________ On journey of life I chose the psycho path... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni