www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Motnje pri napajanju

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
RokO
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Nov 2006 11:14
Aktiv.: 0.53
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 21, 2010 11:56 pm    Naslov sporočila:  Motnje pri napajanju Odgovori s citatom

Pozdravljeni.
Že nekaj dni me muči naslednji problem in menim, da mi bodo vaše izkušnje pomagale.
V delovnem stroju imam neposredno na akumulator priključeni napravo, ki med drugim v zunanji FLASH (SPI) shranjuje določene podatke. Vse dela OK, dokler se ni začelo vžiganje in ugašanje delovnega stroja večkrat na dan. Sedaj se mi dogaja, da mi FLASH spomin po domače povedano crkne - se ne odziva več. Reši ga samo popolni izklop naprave iz napajanja in ponovni vklop. Potem spet stvar dela par dni - in nato spet crkne.
Prepričan sem da so zato krivi zagonski tokovi motorja.
Napajanje je zgrajeno takole: 12V pride v napravo preko močnostnega upora, nato gre preko varovalke in TVS diode na switcher MC33063 in ta polni LiPoly baterijo. Nato ta baterija napaja moje vezje (uC in FLASH).

Razmišljam, da bi bila rešitev mogoče galvanska ločitev - kakšen 12V/12V trafo?
En work-around bi bil verjetno tudi napajanje FLASH spomina preko GPIO pina - vendar se bi temu rad izgonil?

Kaj meniti vi o teh predlogih?

Mogoče kakšna druga rešitev?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.01

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 22, 2010 10:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Emm. Kdaj ste nazadnje rocno nafilali akku ?

Poglej kako je s tokom ko prevezes izhod switcherja na maso, da ti ne tece iz baterije nazaj.
Nazaj na vrh
RokO
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Nov 2006 11:14
Aktiv.: 0.53
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 22, 2010 10:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Akumulator je poln (poskusil sem tudi z zamenjavo) tako da to ni problem.
Tudi baterija se mi ne prazni.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni