www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Sistemska URA v orodni vrstici

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dancijel
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Mar 2010 21:14
Aktiv.: 0.28
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 29, 2010 4:37 pm    Naslov sporočila:  Sistemska URA v orodni vrstici Odgovori s citatom

Pozdravljeni imam prošnjo za pomoč in sicer mene pa zanima, kako bi jaz lahko ponastavil format ure v orodni vrstici.
Zdaj mi kaže PM in AM jaz bi pa rad 24h format.
Imam OS windows XP SP3 in dodatek za SLO jezik.
Hvala vnaprej za odgovore.

Danijel

namizje.jpg
 Opis:
Desno spodaj v orodni vrstici URA...
 Velikost datoteke:  10.93 KB
 Pogledana:  4881 krat

namizje.jpg

airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 29, 2010 5:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nadzorna plošča ->področne in jezikovne nastavitve -> na prvem jezičku nastaviš Slovenščina. Potem pa samo še klik na Po meri in v jezičku Valuta spremeni SIT v €.
dancijel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 29, 2010 5:24 pm    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

Ne dela očitno ga bo že treba ponovno naložiti, OS namreč, sem te dni nekaj eksperimentiral in je tudi nekaj z grafiko bolj tako tako.
Hvala lepa za hitri odgovor - pomoč, bo za kdaj drugič prav prišlo.

LP Danijel
Sick

zack69
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57
Aktiv.: 0.89
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 29, 2010 6:32 pm    Naslov sporočila:  Re: re Odgovori s citatom

dancijel je napisal/a:
Ne dela očitno ga bo že treba ponovno naložiti, OS namreč, sem te dni nekaj eksperimentiral in je tudi nekaj z grafiko bolj tako tako.
Hvala lepa za hitri odgovor - pomoč, bo za kdaj drugič prav prišlo.

LP Danijel
Sick

probaj še preveriti časovni pas ( time zone )..... če maš nastavljeno kaj drugo, lahko tudi dela probleme..... nastavljeno mora biti na +1 h (Ljubljana, Rim, ,...... )

2x klik na uro ....

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
dancijel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 29, 2010 8:31 pm    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

No dobro, zadeva je sledeča:
po potrjenih korakih opisanih zgoraj -prej v postu. No jaz sem šel v Nadzorno ploščo in nato pod: področne in jezikovne nastavitve, nato sem na prvem jezičku nastavil Slovenščina. Pritisnil sem uporabi in vredu, torej se je okence zaprlo in takoj sem spet šel pod iste nastavitve, a nastavitve so bile zopet po starem -angleščina, če tudi sem od tu dalje -torej najprej nastavil na slovenščina -uporabi in naprej na Po meri in nastavil valuto na € in vse skupaj uporabi in vredu. Spet ni in ni pokazalo 24h način, pa sem spet odprl nastavitve in sem spet bil čisto na začetku. Sedaj sem ''ko sem že napisal cel spis o tem'' pa nastavil jezik na angleščina (Združeno kraljestvo).
Po nastavljenem mi zadeva uspešno deluje torej 24h format zapisa ure v orodni vrstici.
Spet sem hotel naložiti SLO dodatek k XP -ju a tega dejanja ni možno izvest ker je to že narejeno.

P.S. nevem kje hudirja tiči problem ampak nekaj je gotovo, v kratkem bom spet na novo naložil OS XP SP3.

pa LP Danijel
d'oh!

MrPizza
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 11:17
Aktiv.: 0.24
Kraj: Okolica MB

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 29, 2010 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako bi moralo delovat.

Tukaj

Se pravi jeziček čas. Nastavi format časa na : HH:mm:ss, če ni možnosti za izbiro takšnega formata, ga vpišeš ročno.
Šele ko boš potrdil vse korake in zapustil področne in jezikovne nastavitve se bodo spremembe prenesle na opravilno vrstico.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.42
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 30, 2010 8:29 am    Naslov sporočila:  Re: re Odgovori s citatom

dancijel je napisal/a:
P.S. nevem kje hudirja tiči problem ampak nekaj je gotovo, v kratkem bom spet na novo naložil OS XP SP3.

Preden je SP3 uradno izšel se je na internetu pojavil nek "kvazi" SP3. Vseboval je nekaj čudnih dodatkov, ki so precej upočasnili sistem in ga naredili nestabilnega. Si prepričan da imaš original SP3?
Nazaj na vrh
dancijel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 8:56 pm    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

Hvala MrPizza, zelo uporabno -in pa ja verjetno zopet ata google...
mucek4 ne nimam pravih, torej licenčnih XP -jev, ampak piratske...hehe Smile pa Sad

pač šparam in jih sproti vlečem iz neta ter jim dodajam razno razne dodatke in če primejo vredu, ko pa ne pa nastane problem. Kater je pa od časa do časa zelo zahteven, čeprav ja tako zelo enostaven. KLASIKA

No da malo razložim, tale problem je zame predstavljal:

1. malo tako, tako kot problem, bolj kot nekaj zame trenutno nerešljivega in da je to možno na hitro zelo enostavno -otročje lahko rešiti, torej -spet klasika:

a)če bi dobil pomoč od kogarkoli bi bilo zelo, zelo vredu-t.j.tuja dobra volja in bi to pač meni rešilo eno majhno neumnost, kar pomeni, da večkrat obračam pozornost na tole orodno vrstico in neumnost se stopnjuje v nedogled in se vedno bolj zavedam, da je moteče, sedaj pa je to odpravljeno;

b)če nebi dobil pomoči hitro, bi se obračanje na orodno vrstico z zavednostjo, da je neumno, da je takšen format, stopnjevalo do točke, da bi me vzpodbudilo, da zelo hitro -torej pospešim postopek, da zamenjam OS.

2.predstavlja velik problem -čez čas, ker se oko navadi in še večkrat usmerim pogled na URO in to početje -ta problem v določenem trenutku izbije dno in se takrat kar naenkrat odločim za zamenjavo OS. Ali pa bi pač takoj zamenjal OS in bi bilo konec vsega.

KONEC: V obeh primerih je problem, ker sedaj se mi ne mudi tako zelo z zamenjavo, čeprav bi bilo:
a) dobro, da bi zamenjal OS;
b) ali pa ni potrebe po menjavi, ker sedaj ta deluje vredu;
c) ne deluje dobro saj nimam nastavitve tako kot bi moral imeti, saj mi ne piše na nastavitvah Slovenščina ampak Angleščina;
d) ne kaže mi več 12h format ampak 24h;
e) torej na nek način ni pomembno, da je nastavitev na Slovenšćina, Angleščina je zaenkrat dobro;
f) čeprav mi še vedno kaže datum z osvetlitvijo miškinega kazalca v angleškem jeziku ni moteče pač nebom gledal toliko pogosto datuma in nebo motilo toliko, kar je res, saj tudi ponavadi tega ne počnem tako zelo pogosto.

DOBRO: mogoče se pojavi še kaj v kratkem
SLABO: nedoslednost do nastalih problemih, neuresničevanje začrtanih odločitev

Še enkrat se zahvaljujem za pomoč in pa, če še kdo kaj pozna v tej smeri, pa le z besedo na dan. Če bom pa v prihodnosti kupil kaj licenčnega pa tako kot zmeraj rečem, bom pa še tokrat, torej JA, bom, zagotovo, ko bom, evo.

Anxious

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 11:03 pm    Naslov sporočila:  Re: re Odgovori s citatom

dancijel je napisal/a:
Hvala MrPizza, zelo uporabno -in pa ja verjetno zopet ata google...
mucek4 ne nimam pravih, torej licenčnih XP -jev, ampak piratske...hehe Smile pa Sad......

Potem pa ni čudno, kajti razno razni piratski XP-ji, za katere avtorji le teh običajno trdijo, da so sploh in oh, niso kompletni. Običajno, poleg ostalih(teme, igre, .....), manjkajo ravno datoteke za jezikovne nastavitve Exclamation
Na teh istih straneh zagotovo najdeš tudi t.i. "untouched" verzije Windowsov XP. Običajno so to SP2.

mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.42
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 01, 2010 9:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem spraševal po "kupljenih" XP-jih ampak po "kvazi" SP3 paketu.
Nazaj na vrh
dancijel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 01, 2010 10:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aja kot neka sfrizirana Vista ali pa spet neki čuden maček v žaklu.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni