|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
trully1 Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2003 20:20 Prispevkov: 216 Aktiv.: 0.91 Kraj: Železniki
|
Objavljeno: Čet Apr 01, 2010 12:28 pm Naslov sporočila: Ovrednotenje projekta |
|
|
Zdravo
Imamo problem z ovrednotenjem dela na projektu. Naloga je bila da za obstoječ HW napišem program za procesor po željah stranke. Ta stvar naj bi bila namenjena za prodajo naprej kot en del sistema. Koliko takih sistemov se proda pa ne vem.
Ker še nikoli nisem sprejel take naloge ne vem kako naj postavim pravo ceno za opravljeno delo. Zanima me kako običajno določite ceno: po urni postavki,....????
LP Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Čet Apr 01, 2010 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zelo težko je dobiti "tapravo" ceno. Jaz se običajno poslužujem principa 20€ je moja ura in kolikor ur sem delal toliko plačaj. Seveda če gre za masovno prodajo je treba računati tudi ta faktor. Moram pa priznati, da ko sem imel časovno stisko in sem dal (mislil dati) zunaj pisati srednje zahteven program. so mi postavili ceno 2.000€  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.53 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Čet Apr 01, 2010 5:56 pm Naslov sporočila: Re: Ovrednotenje projekta |
|
|
trully1 je napisal/a: |
Zdravo
Imamo problem z ovrednotenjem dela na projektu. Naloga je bila da za obstoječ HW napišem program za procesor po željah stranke. Ta stvar naj bi bila namenjena za prodajo naprej kot en del sistema. Koliko takih sistemov se proda pa ne vem.
Ker še nikoli nisem sprejel take naloge ne vem kako naj postavim pravo ceno za opravljeno delo. Zanima me kako običajno določite ceno: po urni postavki,....????
LP Matjaž |
Ja lahko začneš kalkulirato že kar pri elektriki in amorizaciji delavnega stroja itd., tik pred koncem vkalkuliraš čisti dobiček(tvoj zaslužek) za finiš pa nabiješ se 20% DDVja, katarega seveda daš na koncu pri seštevku ur in ga boš moral pobrati od kupca in prenesti DURSu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Apr 02, 2010 8:14 am Naslov sporočila: |
|
|
In na koncu dodaš še "varnostni faktor" če se ti bo zdel znesek premajhen.
Najbolje, da se spiše tudi pogodba v kateri naj bo vključena tudi stopnja odgovornosti, da ne boš imel problemov, če kaj ne bo v redu... saj veš, lahko se zgodi kakšna napaka, ki se pokaže kasneje in boš program popravljal, kar pa ima lahko tudi kakšne stroške. Za take primere je najbolje, če se dogovoriš za fiksno ceno, potem pa naj stranka proda tega kar hoče in naj tudi sami nosijo VSO odgovornost in stroške, v primeru da bo kaj narobe. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni