|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
madzi Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 10:46 Prispevkov: 315 Aktiv.: 1.33 Kraj: Pragersko, Dragonja vas, Maribor
|
Objavljeno: Pon Apr 26, 2010 2:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Da ne odpiram nove teme si bom sposodil to.
V projektu bom uporabil LPC2368 in ker sem pri risanju vezja me zanima kako hitro lahko berem iz pinov LPC-ja, če je npr. hitrost ure 70MHz?
Na vhodne pine bi rad priključil paralelno vodilo pa nebi rad preizkušal, če je kdo kaj takšnega že počel oz. izmeril. Če hitrost ne bo zadovoljiva bo treba uporabit kakšen drug način za prenos podatkov.
Za podatek bi bil zelo hvaležen.
Lp,
Davorin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pon Apr 26, 2010 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
madzi je napisal/a: |
Da ne odpiram nove teme si bom sposodil to. |
Tokrat sem jaz razdelil, naslednjič gre kot offtopic v smeti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70759.42
|
Objavljeno: Pon Apr 26, 2010 9:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2010 2:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Do pinov lahko dostopaš preko klasičnega GPIO ali FastIO vmesnika. S slednjim se izogneš "bridge" modulu v ARMu, ki povezuje notranja vodila in je dostop občutno hitrejši.
Kaj pa, če uporabiš kakšen uC, ki ima možnost zunanjega paralelnega naslovnega vodila (za Flash, Ram, ...)? _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
madzi Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 10:46 Prispevkov: 315 Aktiv.: 1.33 Kraj: Pragersko, Dragonja vas, Maribor
|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 9:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
frenki, se opravičujem. Priznam, da sem vprašal preden sem pogledal "naokoli".
Po malo premlevanja in iskanja podatkov sem prišel do podatka o hitrosti preklaplanja.
strobos-ov prispevek
NXP - GPIO FAQ
Verjetno se časi branja in pisanja razlikujejo v prid branja. Predvidevam pa da maksimalna vrednost ne pomeni ničesar, če je treba prebrane podatke tudi obdelati. Dostopni čas se poveča.
Mare, gre se za paralelno podatkovno vodilo iz katerega podatke bi prebral na IRQ, mogoče bi se dalo tudi na kakšen notranji interupt, če bi clock na vodilo peljal direkt iz LPC.
Ker je zadeva mogoče malo preobsežna za ta LPC bom najverejtneje poiskal kaj druga. Na praksi programiram TI-jev DSP pa se nagibam kar k njemu (TMS320F28235).
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.06 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 11:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, tudi jaz sem izgubljal živce s tem preklapljanjem. Tako s paralelnim branjem kot pisanjem. Realno stanje ugotoviš, ko dejansko stvar narediš do mere, da dela vse tisto kar mora. To pomeni, da med branjem je treba delati še kake druge stvari oz. sprejete podatke obdelati in jih poslati naprej. Tukaj ti podatki o maksimalni hitrosti togglanja pinov ne povejo kaj dosti, saj hitrost obupno pade, ko zraven delaš še kaj drugega. Tudi če samo podatke iz enega porta daš na drug port, je upad hitrosti zelo velik, kot si že ugotovil iz tistega mojega prispevka. Je pa tudi velika razlika, če ti sam jemlješ vhodne podatke, ko imaš čas in nekaj povsem drugega, če ti druga naprava diktira podatke in jih moraš brati, ko jih tista naprava pošlje. Slednje je še bolj zahtevna stvar.
Texasovi DSP-ji so res zakon in mi je žal, da se nisem več ukvarjal z njimi kot pa z LPC-ji. So res prave mašine z ogromno periferije in dodatnih enot, ki naredijo mašino bliskovito hitro.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni