|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Primož Član

Pridružen-a: Ned 05 Dec 2004 22:44 Prispevkov: 231 Aktiv.: 0.97 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Čet Sep 16, 2010 8:03 pm Naslov sporočila: Carinjenje pokvarjenega laptopa |
|
|
Letos sem v Južnoafriški republiki z lokalnim režiserjem pripravljal nek video projekt. Delalo se je z njegovo opremo in ker v času moje vrnitve domov zadeva še ni bila končana, sva se dogovorila da pošlje končan izdelek po internetu. Njemu je nato crknil njegov prenosnik, na katerem je bil ves video material. Razlog okvare ni znan. Ker imajo video posnetki zame veliko čustveno vrednost, sva se dogovorila da on okvarjen laptop pošlje v Slovenijo, jaz plačam poštnino, potem pa se bom nekako poskušal dokopati do podatkov (če le ni kaj hudo narobe z diskom).
Sedaj pa ne vem kaj naj rečem na carini. Cena MacBook Projev so vsi vemo zelo visoke in bojim se da mi bodo cariniki zaračunali carino in DDV glede na vrednost novega, medtem ko je sam laptop vreden zelo malo. Povsem splošno vprašanje: Kako dokazati da nekaj NE dela? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 16, 2010 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če še ni poslal - zakaj ne pošlje samo diska?
Drugače pa bi jaz poklical carino in povprašal kako je s tem... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Sep 16, 2010 9:28 pm Naslov sporočila: Re: Carinjenje pokvarjenega laptopa |
|
|
Primož je napisal/a: |
Letos sem v Južnoafriški republiki z lokalnim režiserjem pripravljal nek video projekt. Delalo se je z njegovo opremo in ker v času moje vrnitve domov zadeva še ni bila končana, sva se dogovorila da pošlje končan izdelek po internetu. Njemu je nato crknil njegov prenosnik, na katerem je bil ves video material. Razlog okvare ni znan. Ker imajo video posnetki zame veliko čustveno vrednost, sva se dogovorila da on okvarjen laptop pošlje v Slovenijo, jaz plačam poštnino, potem pa se bom nekako poskušal dokopati do podatkov (če le ni kaj hudo narobe z diskom).
Sedaj pa ne vem kaj naj rečem na carini. Cena MacBook Projev so vsi vemo zelo visoke in bojim se da mi bodo cariniki zaračunali carino in DDV glede na vrednost novega, medtem ko je sam laptop vreden zelo malo. Povsem splošno vprašanje: Kako dokazati da nekaj NE dela? |
Vzemi si še malo dopusta in odpotuj nazaj do njega in ga osebno prinesi. Boš imel dosti manj komplikacij. Druga boljša ideja pa je kot ti je omenil piroman, naj ti pošlje samo disk. Potem pa navedeš da je to testni vzorec od notebooka. Mogoče ti slednje celo uspe.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Sep 16, 2010 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da carina ne bo problem. Problem bo davek! _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Primož Član

Pridružen-a: Ned 05 Dec 2004 22:44 Prispevkov: 231 Aktiv.: 0.97 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Čet Sep 16, 2010 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi obstajala kakšna druga možnost, recimo ta z diskom, bi se je že poslužil. Ampak na žalost ne in zdaj moram nekako izvleči najboljše iz dane situacije. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni