|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5529 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 11:39 am Naslov sporočila: Bascom seminar III |
|
|
LP!
Malo je tekla debata, da bi enkrat spomladi organizirali še tretji Bascom seminar, saj se je spet nabralo kar nekaj novih in zanimivih stvari, o katerih bi lahko tekla debata (in o katerih še ni):
- JTAG razhroščevanje v navezavi AVR studio + Bascom
- PWM DC-DC pretvorniki
- GLCD + touchscreen (par novih zanimivih stvari)
- SPI LCD display
- Delo Atmel USB mikrokontrolerji
- Mogoče še kaj glede LAN/WLAN v navezavi z uC
- ...
Zadeva je zaenkrat še na "intelektualni" in ne praktični ravni, zato bom vesel vseh idej, predlogov (sploh glede "programa" - če bi bil kdo pripravljen kaj odpredavati bi bilo odlično!) itd.
Termin bi bil nekje druga polovica marca ali prva polovica aprila, lokacija pa verjetno (kot dosedaj) Stara Loka.
LP, Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.31 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 5:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se že veselim. Predavanja so navadno odlična, izmenjava izkušenj in mnenj med premori in kosilom tudi. Družba ... neprecenljiva (tudi brez MC). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3359 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 5:59 pm Naslov sporočila: Bojan |
|
|
Bojan, kdo je MC? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.31 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 7:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
MasterCard - a ne gledaš reklam? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
digital Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11 Prispevkov: 253 Aktiv.: 1.22 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Super. Treba je priti pravočasno, da se vsedeš nekje v prve vrste. Lani sem bil med zadnjimi, posledično v zadnji vrsti. Saj, če hočeš, se da tudi iz zadnje vrste ujeti vse, moram reči zares dobre predstavitve oziroma predavanja avtorjev.
A bi se dalo na praktičen način vključiti kaj malega o CAN - ali ima Bascom sploh podporo za CAN?
Tudi beseda ali dve o licenci Bascoma ne bi bila odveč.... Informacije na mcselec.com so za moje pojme preskope.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2010 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ideja sploh ni slaba - Jure, boš kaj povedal o samem licenciranju, pa tudi kako je s posodabljanjem itd.
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen88 Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37 Prispevkov: 747 Aktiv.: 3.51 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2010 2:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bo le čas dopuščal pridem pogledati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robika Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 20:55 Prispevkov: 281 Aktiv.: 1.19 Kraj: ajdovščina
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2010 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz se bom udeležil seminarja  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurem Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53 Prispevkov: 408 Aktiv.: 1.72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2010 3:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek je napisal/a: |
Ideja sploh ni slaba - Jure, boš kaj povedal o samem licenciranju, pa tudi kako je s posodabljanjem itd.
LP, Grega |
Dobra ideja: bomo del seminarja na začetku posvetili tudi temu. Malce je zoprno to licenciranje in nadgradnje, se strinjam. Mark je zadevo namenoma zakompliciral - pač Mark Alberts ni Microsoft z vso svojo "mašinerijo"...
Bascom-AVR podpira CAN, vendar še nihče od predavateljev ni delal s CAN-om, tako da CAN letos ne bo na seminarju.
Bomo pa na seminarju povedali nekaj o AVR USB čipih, Bascom-AVR to zdaj podpira.
Na začetku seminarja pa bomo delali z razhroščevalnikom v AVR Studio programu. To je silno zanimiva zadeva, ko na realnem čipu vidimo, kako se obnaša program in gremo korak po koraku čez program.
Lp
Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nevednez Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2005 13:36 Prispevkov: 226 Aktiv.: 0.95 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Feb 17, 2010 1:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pridem sigurno, pa tudi če je treba ''plavega'' na šihtu ''užgat''  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Sre Feb 17, 2010 4:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo, ta vikend (natančneje v soboto) bom zvedel glede prostora in posledično tudi točen datum! Potem pa dalje ...
Lp, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nevednez Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2005 13:36 Prispevkov: 226 Aktiv.: 0.95 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pet Mar 05, 2010 1:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek, je že kaj novosti znanih? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurem Član

|
Objavljeno: Pet Mar 19, 2010 1:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav!
Imam dobre novice - kljub nekaterim težavam smo uspeli pripraviti Bascom seminar. Več o 3. Bascom seminarju najdete na tej povezavi.
Lp
Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Pet Mar 19, 2010 6:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, jaz sem letos v TOTALNI gužvi in sem se od seminarja malo umaknil ... Hvala Juretu, ki bo prevzel večino organizacije. Mi je res žal, a ne gre drugače ...
Bom pa prišel seveda poslušat predavanje, saj mi bo znanje debugiranja preko JTAG prišlo zelo prav! Če bo po sreči, pa s seboj prinesem tudi leteči projekt kvadrakopterja ...
Lp, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurem Član

|
Objavljeno: Pon Mar 22, 2010 11:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek je napisal/a: |
Bom pa prišel seveda poslušat predavanje, saj mi bo znanje debugiranja preko JTAG prišlo zelo prav! Če bo po sreči, pa s seboj prinesem tudi leteči projekt kvadrakopterja ...
Lp, Grega |
Grega,
ti si vedno dobrodošel!
Upam, da ti bo uspelo prinesti kvadrakopter, da ga vidimo v letu!
Lp
Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni