|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
JOST Član

Pridružen-a: Ned 23 Nov 2008 12:01 Prispevkov: 130 Aktiv.: 0.64 Kraj: Lokovica
|
Objavljeno: Čet Apr 15, 2010 11:51 am Naslov sporočila: RFID čitalec z PIC mikrokrmilnikom |
|
|
Trenutno izdelujem 125kHz RFID čitalec. Vezje imam izdelano do te mere, da zaznam kartico, signal pa pripravim do te mere da ga lahko pošljem na mikrokrmilnik.
Vezje vsebuje oscilator, delilnik frekvence, oddajni močnostni del, anteno, sprejemni del z demodulatorjem, filtrom in ojačevalnikom. Uporabljen je AM demodulator, tako da lahko uporabim samo določene kartice. Uporabljam EM4100 kartice, tako da mi je znana frekvenca dobivanja podatkov(3906Hz), ter način kodiranja.
Preden se lotim programiranja me zanima če se je kdo že kdaj ukvarjal s tem in ali je imel kakšne probleme? Jaz uporabljam PIC 16F628A programiram pa v CC5X.
Moj namen je izdelati čitalec, ki bi bil sposoben zaznavati različne kartice ki uporabljajo ta način modulacije za prenos, v končni fazi pa tudi pisati na R/W kartice. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni