|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
baniba Član

Pridružen-a: Sre 06 Feb 2008 22:48 Prispevkov: 20 Aktiv.: 0.09 Kraj: Lukovica
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 2:48 pm Naslov sporočila: Iskra za vžig plina-Piezo |
|
|
Pozdravljeni
Sem bolj nov na forumu,bolj slab v elektroniki...znam izdelat kako vezje v kit izvedbi.
Rad bi rešil problem v avtodomu.Imam hladilnik ki deluje na plin.Skrbi pa me da bi plamen ugasnil in adijo mrzlo pivo.
Zadevo bi rešil z zatemnitvenim stikalom in piezo vžigom ki pa mora delovati na 12V.
Ko bi stikalo zaznalo da ni plamena bi vklopilo takojšni ponovni vžig,ko pa zaznalo plamen bi izklopilo piezo.
Prebral sem vse teme na forumu,nekje sem zasledil da imajo piezo vžigalnike na baterije v Merkurju...
LP Urban |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 2:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
In če ti piezo slučajno nebi deloval kot je treba, ko te ni zraven? Plin bo uhajal, iskre pa ne bo...1x se bo pa spomnil in dal iskro....  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baniba Član

|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 3:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne ne...plin zapre takoj ko se mehanski termo člen ohladi...ker prvo zamisel sem imel da bi naredil z bimetalom,namesto zatemnilnega stikala... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 3:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikokrat ti je do sedaj ugasnil, ker ni kakšnega posebnega razloga, da bi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.03 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 3:28 pm Naslov sporočila: Re: Iskra za vžig plina-Piezo |
|
|
baniba je napisal/a: |
.........
Prebral sem vse teme na forumu, nekje sem zasledil da imajo piezo vžigalnike na baterije v Merkurju... |
 _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baniba Član

|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 6:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Do sedaj še nikoli...ampak,kaj če ugasne...
Evo bil v Merkurju...ne prodajajo več,so pa še pred pol leta...mal sem zamudu... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Sob Apr 10, 2010 1:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Heh. Se mi zdi, da je edina možnost, da ti ugasne to, da ti zmanjka plina.
Skrbi so odveč. Poleg tega bi zapravil več kakor je ves tisti pir noter vreden. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Apr 10, 2010 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ga daš na burjo (> 100 km/h), bo mogoče res ugasnil. Sicer pa se ni za bat. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baniba Član

|
Objavljeno: Sob Apr 10, 2010 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom naredil test s kompresorjem...
Zanima me pa še kje bi dobil TERMO STIKALO NO 50 stopinj celzija
Bil sem v HTE,pa imajo samo NC,se pravi zaprti kontakt do 50 stopinj celzija
Rabil bi NO,odprti kontakt do 50 stopinj celzija
Bil tudi v trgovini v trnovem pa nimajo...
Katere trgovine še priporočate? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.01 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Apr 10, 2010 5:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče kakšna elektronabava? _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.20 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sob Apr 10, 2010 5:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ima ta gorilec termično varovalo plamena (bi ga moral imeti), je precejšnja možnost, da bi morebitni poskusi ponovnega vžiga prišli šele takrat, ko bi varovalo že zaprlo dotok plina in bi bili taki poskusi vžiga nesmiselni.
Vendar, če bo gorilec ugasnil iz nekega drugega razloga, kot pomanjkanje plina, je navadno bolje, da tako tudi ostane.
Mogoče bi bilo bolj smiselno se pozanimati za nakup alarma za hladilnike, ki začne spuščati glasove, če je temperatura v hladilniku previsoka, saj bo opozoril tudi na bolj verjeten dogodek - pozabljena odprta vrata hladilnika, saj v tem primeru tudi ne bo nič od hlajenja vsebine. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baniba Član

|
Objavljeno: Sob Apr 10, 2010 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Test s kompresorjem uspel,ognja ne odpihne...tako da piezo vžig odpade...
Rabim samo še termo stikalo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.01 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Apr 10, 2010 8:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
45o vklopne smo sicer uporabljali v Vegi , vendar so zelo na meji uporabnosti. Če je temperatura okolice visoka imajo precej dolg čas preklopa. Bi pa rekel, da jih še imajo v uporabi, mogoče bi poklical na servis? _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni