|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bb0283 Neznanec

Pridružen-a: Tor 16 Dec 2003 15:00 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Tor Apr 05, 2005 12:36 am Naslov sporočila: Hyperlinki znotraj Word dokumenta in gumb "nazaj" |
|
|
Pozdravljeni!
Trenutno se ukvarjam z urejanjem skripte, ki bo služila kot učni pripomoček na faksu. Gre za to, da ta dokument vsebuje veliko slik in enačb na katere se v tekstu sklicuje. Na primer, v tekstu je omenjena določena slika na katero ustvarimo hyperlink - "...to je prikazano na sliki 2.15". S klikom na ta link nas postavi na mesto s sliko. Ko si sliko ogledamo, se želimo vrniti na mesto dotičnega linka. To sem izvedel tako, da sem vstavil eno sliko za gumb in nato tej sliki dodal hyperlink na zaznamek, ki sem si ga ustvaril na mestu linka.
Takšen način skakanja po dokumentu pa mi je odpovedal kakor hitro sem hotel na določeno sliko ali enačbo ustvariti link iz večih mest. To kar si želim izvesti je torej to, da imam na določeno sliko link iz večih mest v dokumentu, ob tej sliki pa si želim ustvariti gumb, ki me bo potem, ko sem si sliko ogledal, vrnil na mesto linka s katerega sem se na sliko premaknil.
Zanima me, če je v wordu možno izvesti kaj podobnega (mogoče z VisualBasic-om, makroji,...?). Ali pa je mogoče to kasneje lažje narediti v Acrobatu. V končni fazi bo ta skripta tako ali tako v pdf formatu.
Za koristne nasvete se vam vnaprej zahvaljujem!
BB |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni