www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

RADAR DETEKTOR
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
napetost
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Aktiv.: 4.01
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2007 1:55 pm    Naslov sporočila:  RADAR DETEKTOR Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Glede nato, da se nam obetajo zelo visoke kazni glede prehitre vožnje bomo državno blagajno polnili predvsem tisti, ki vozimo povprečno, torej par kilometrov čez predpisano omejitvo . Večina nas vozi po občutku in ne gledamo neprestano na števec, torej namesto 50, peljemo 60 in podobno.
Zanima me če obstajajo kakšni testi glede merilnikov hitrosti avtomobilov. Sam vozim golfa in imam občutek, da je odčitana hitrost na števcu do 10 km višja od dejanske.
Zanima me tudi ali imate tudi kakšne izkušnje z radar detektorji kot naprimer http://www.autobra.co.uk/shop/product_info.php/products_id/429?gclid=CMOP7qT_s48CFQ9PMAodRTsoKw

To je detektor in ne motilec. Ta naprava ne moti delovanje policijskih naprav in uporabnika samo opozarja. Z kolegi smo se zapletli v debato in trdijo da so prepovedani samo motilci, detektorji pa ne.
Kakšno je vaše mnenje in morebitne izkušnje.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2007 2:09 pm    Naslov sporočila:  Re: RADAR DETEKTOR Odgovori s citatom

napetost je napisal/a:
PozdravljeniSam vozim golfa in imam občutek, da je odčitana hitrost na števcu do 10 km višja od dejanske.
Z kolegi smo se zapletli v debato in trdijo da so prepovedani samo motilci, detektorji pa ne.
Kakšno je vaše mnenje in morebitne izkušnje.

Ja, res je, dejansko kaže nekaj km več.

Prepovedani so motilci, detektorji niso.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2007 2:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri meni kaže nekaj manj od dejanske hitrosti. Ko imam na števcu točno 50, se realno peljem 53km/h. Moram enkrat preverit koliko laže pri 90km/h, da ne bom kakšne kazni pokasiral.

Gume so predpisanih dimenzij tako da to ni problem.

Lp
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2007 4:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsak avtomobilski števec laže. Vendar so vsi tovarniški nastavljeni tako, da zmeraj kažejo več kot v resnici res peljemo. To je zgolj zaradi hitrostnih omejitev, ki so predpisane (po mojem mišljenju), drugače pa lahko števec laže tudi, če zamenjamo gume z drugimi, ki so druge velikosti.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2007 5:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri s kakšnim GPSom ... Wink
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2007 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meril sem s tisto radarsko tablo ki pridejo postavljene v mestih. Pri mojem avtu mi kaže 53km/h, če grem z avtom od staršev mi pri 50km/h na števcu tabla pokaže 49km/h.

Sicer slutim kaj bi lahko bil vzrok napačnega kazanja in sicer neoriginalen števec, ki je sicer od enakega avta, a z drugim menjalnikom Wink

Koliko laže pri 90km/h pa moram na drugačen način stestirat. Če me dobijo policaji pri 90km/h skozi mesto bi se verjetno težko zgovoril, da merim koliko mi laže števec Laughing

Ja GPS bi bilo lepo imeti.
Nazaj na vrh
DrRogla
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2005 18:00
Aktiv.: 1.42
Kraj: Hrastnik, Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2007 6:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdi se mi da tiste table niso najbolj natančne...
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2007 8:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem z GPSom preveril, kako kažejo števci v mojem Focusu in pa v Audiju A6. V Focusu npr. kaže števec cca. 137 km/h, ko se v resnici peljem 130 km/h. Audi A6 pa ima čez celotno območje (0-200km/h) mislim da 7% napake.
Tako da te razlike niso ravno tako zelo male. Me pa vseeno čudi, kako nenatančne so tiste table pred tunelom pod Trojanami. Enkrat kaže skoraj točno, spet drugič pokaže tudi do 20km/h manj. Kje je tu fora?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2007 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tista tabla je meni pokazala že 193 km/h pri kazalci na Justy pri cca 110 km/h. Moja Justy ima 10% napake čez celo območje Smile
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2007 1:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tiste table delujejo zelo točno in se od GPSa razlikuje za največ 1km/h. Pogoj pa je, da si v bližini table sam in voziš z enakomerno hitrostjo ... kar pa je prej izjema kot pravilo.
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2007 9:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
Tista tabla je meni pokazala že 193 km/h pri kazalci na Justy pri cca 110 km/h. Moja Justy ima 10% napake čez celo območje Smile

Justy z 1.0 motorjem ravno ne doseže hitrosti 190km/h, že 110 je ogromno. Twisted Evil
Nazaj na vrh
Tihi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15
Aktiv.: 1.19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2007 12:59 pm    Naslov sporočila: icon_impressed  Odgovori s citatom

Malo off topic:
No ja 140km/h Shocked pa res max po števcu, se pravi cca 130km/h.
Sam moraš bit dosti blesav da se greš take podvige Twisted Evil ,kot na primer s stoenko 190.
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2007 1:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še en offtopic:

MarkoM je napisal/a:
Justy z 1.0 motorjem ravno ne doseže hitrosti 190km/h, že 110 je ogromno. Twisted Evil

Doseže, doseže. Slabih 7000 obratov na motorju (krepko rdeče polje) v zavetrju Seat Alhambre Smile Števec je kazal okrog 170, 175.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2007 1:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole me je spomnilo na nekaj OT: kolega je imel 101ko, kateri je pri najvecji hitrosti na avtocesti stevec kazal Jugoslavija Very Happy
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2007 1:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO je napisal/a:
Jaz sem z GPSom preveril, kako kažejo števci v mojem Focusu in pa v Audiju A6. V Focusu npr. kaže števec cca. 137 km/h, ko se v resnici peljem 130 km/h. Audi A6 pa ima čez celotno območje (0-200km/h) mislim da 7% napake.
Tako da te razlike niso ravno tako zelo male. Me pa vseeno čudi, kako nenatančne so tiste table pred tunelom pod Trojanami. Enkrat kaže skoraj točno, spet drugič pokaže tudi do 20km/h manj. Kje je tu fora?

Se podpišem !
Drugače pa ti tudi policija (radar) upošteva +/- 3 do 5km/h.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni