www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Obremenjenost omrežja
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
klavdijo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 13 Jan 2010 17:15
Aktiv.: 0.17
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 1:56 pm    Naslov sporočila:  Obremenjenost omrežja Odgovori s citatom

Bi mi znal kdo povedati kako si lahko izmerim koliko procent imam obremenjeno omrežje?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 2:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vzameš amper meter (ki zdrži zadosten tok) ali tokovne klešče, pomeriš tok, deliš z amperažo glavne varovalke in pomnožiš s 100.
Nazaj na vrh
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.02
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 2:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
Vzameš amper meter (ki zdrži zadosten tok) ali tokovne klešče, pomeriš tok, deliš z amperažo glavne varovalke in pomnožiš s 100.

Dober štos "mucek4". Ampak "klavdijo" je najbrž imel v mislih neko drugo omrežje.

Torej "klavdijo", malo več boš moral povedati o tem omrežju in o tem, kaj bi pravzaprav rad vedel.

LpA
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 2:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakršno vprašanje, takšen odgovor.
Nazaj na vrh
klavdijo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 2:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ups =)
Nisem videl,da mi nekaj manjka.
Ja no rad bi izmeril lokalno internetno omrežje kako je obremenjeno, ko pošiljam in sprejemam podatke iz njega. Namreč imam spletno kamero, ki jo zajemam z VLC-jem ter ta zajeti zvok in sliko pošiljam preko HTTP protokola v omrežje ga ponovno odvzamem iz omrežja in pretvorim z ffmpeg programom v .ts format in nato ponovno pošiljam v omrežje na UDP protokol in potem ponovno odjemam iz omrežja.
Zdaj pa me zanima kakšna je obremenitev omrežja pri tem delu. Vem, da je zelo velika,ampak bi rad vedel točno kolikšna je. Upam, da je zdaj kolko tolko jasno, če pa kaj ni pa javite =)
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 2:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Taskmanager, networking tab ti pove koliko prispeva določen PC, seštejep po vseh Pcjih, deliš s hitrostjo mreže in imaš...
Nazaj na vrh
gregoral
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Nov 2006 9:42
Aktiv.: 3.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seštevanje prometa posameznih PCjev ne pove kaj dosti.

Da bi ugotovili ali je omrežje prezasedeno, moraš povedati ali uporabljaš switch ali hub (malo verjetno).

Pri uporabi switch-a, vedno gledaš promet na posameznem kablu in pa skupni promet čez switch.

Predvidevam tudi da vse poteka na lokalnem omrežju.

Primer:

Video Kamera -> SW -> PC1 -> SW -> PC2

tu je omejitev lahko povezava do PC1 (ne seštevaš direktno skupaj, ker je eno promet od SW -> PC1, drugo pa promet od PC1 -> SW)

Video Kamera -> SW -> PC1 -> SW -> PC2
-> SW -> PC3
-> SW -> PC4

Če ne uporabljaš multicastinga, potem je tukaj omejitevizhodni promet na PC1.

Kot je predlagal mucek4 lahko zasedenost oceniš z TaskManager-jem.

LP, Gregor
Nazaj na vrh
klavdijo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 3:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem gledal z TaskManeger-jem in se mi zdi malo premalo. Uporabljeno bi naj bilo le 0,08%. Vse pa je v lokalnem omrežju, razen ko pošiljam na UDP protokol takrat uporabim nek IP naslov na katerega mi naj pošilja.
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 4:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko bps imaš nastavljen za video+audio? Že to je dovolj za približno oceno...
klavdijo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 4:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nastavljeno imam na 864 kb/ps.
800 kb/s je video in 64 kb/s je avdio.
Nazaj na vrh
klavdijo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 4:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa obstaja kakšen program, ki bi mi znal to zadevo točno izračunati v procentih?
Čudno se mi zdi, ker mi v Task Manager-ju napiše samo 0,08%. Sicer imam 6 Mbps povezavo. Mogoče, da jo res tako malo izrabi?
Nazaj na vrh
cyber92
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Maj 2009 21:55
Aktiv.: 0.32
Kraj: Šmarje(Koper)

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 5:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V task menegerju piše procente glede na mrežno kartico kar pomeni 0,08% od 100Mbps oz. 1Gbps, če imaš 1Gbps mrežno.
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

800kbps je ravno 0,08% od 1Gbps... in 13.3% od 6Mbps
klavdijo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 04, 2010 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj sem si namestil program WireShark, da bi sledil mojemu omrežnemu prometu. Programček je vredu in ima zelo dosti funkcij, malo preveč za mene Very Happy

Zanimajo me sledeče stvari:
Kako in kje lahko vidim kako obremenjeno imam omrežje?
In želel bi slediti samo UDP in HTTP protokolom, da bi videl koliko paketkov oziroma podatkov se je preneslo in te stvari?
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.59
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 04, 2010 7:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

WireShark je za analizo in ne za štetje prometa.
Če želiš analizirati vsebino prometa, pa si poglej zelo obsežen help file. Najprej glede capture filtrov.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni