|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
marko Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14 Prispevkov: 755 Aktiv.: 3.19
|
Objavljeno: Sob Maj 01, 2010 9:07 am Naslov sporočila: SOIC 16 na SOIC 16 WIDE |
|
|
Zivjo,
imam en problem. Pri risanju vezja, sem pomotoma namesto SOIC 16 postavil ohišje SOIC 16 WIDE (cipa takrat se nisem imel pri roki) in nisem bil pozoren, da ni je cip SOIC 16 in ne SOIC 16 WIDE. No sedaj je TIV narejen, vendar ker se mi mudi, nimam casa se enkrat to dajat v izdelavo. Ima mogoce kdo kaksen trik kako naj umestim SOIC 16 cip na pade za SOIC 16 WIDE. Sem ze poskusal, da bi raztegnil pine kolikor se da, vendar je spajka potem grda in nezanesljiva, enkrat je stik enkrat ni. Pri raztegnjenih pinih mi ostane pribl. 0,5mm, vendar je tezko povezat. Za vsak nasvet in idejo bom neskoncno hvalezen
Aja pa se to, ekvivalentnega cipa v ohisju SOIC 16 WIDE nisem nasel. Gre za tale optocoupler:
http://si.farnell.com/avago-technologies/acpl-247-500e/optocoupler-quad-smd-dc-i-p/dp/1634758
V bistvu bi bil vredu vsak optocoupler v wide ohisju, ki ima iste funkcionalnosti na istih pinih.
Marko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jvolk Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14 Prispevkov: 737 Aktiv.: 3.14 Kraj: okolica Divače
|
Objavljeno: Sob Maj 01, 2010 10:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Prispajkaš čip pod kotom 45 stopinj z eno vrsto pinov, drugi vrsti daš žičke do kontaktov. Ne izgleda pa ravno perfektno, a če se ti mudi... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni