|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Buick Član

Pridružen-a: Sob 24 Nov 2012 12:50 Prispevkov: 179 Aktiv.: 1.17 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Tor Feb 11, 2014 2:31 am Naslov sporočila: USB polnjenje |
|
|
Vprašal bi, ali je kaj narobe, če na USB enoti, ki je sicer namenjena za ključ za poslušanje polnim mobitel ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.79 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Tor Feb 11, 2014 9:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Niti ne. Trajalo bo mao dlje časa. Predvidevam da je to na avtordiu, poglej v navodila kakšen tok daje USB. Na rčunlniku je 500mA in traje nekaj več časa kot na polnilcu. _________________ LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.71 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Tor Feb 11, 2014 10:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Tako kot je rekel Bozo, bo delalo.
Ne boš pa mogel polniti večine boljših tablic(morda tudi kakšen telefon), ker potrebujejo 2A toka oz. 10W moči. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Buick Član

|
Objavljeno: Tor Feb 11, 2014 12:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, to sem naredil na autoradiu.
Je pa rabil autoradio kar precej časa, da je preklopil v radijski način. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.79 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Tor Feb 11, 2014 2:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preden priklopiš telefon polnit preklopi v radijski način, ker drugače radio išče podatke oziroma mp3je za predvajat, katere ne najde. Zato preklop traja malo dlje. _________________ LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Buick Član

|
Objavljeno: Tor Feb 11, 2014 3:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za info in pomoč.
Sem preveril in je točno tako : tok USB je tak kot ste navedli.
Pa tudi poraba toka je zelo majhna, saj tudi ko je avto v mirovanju in je prižgana glasba z USB ključa se nič ne pozna ; dostikrat se mi je izpraznil akumulator, ko sem med čakanjem poslušal kasetar ali CD |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Buick Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Tor Feb 18, 2014 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
USB 2.0 standard predpisuje tokovno zmogljivost vsakega USB porta vsaj 500 mA.
Tole na linku je pa obicajen DC-DC pretvornik, ki iz 5 V "naredi" 5,5 V, obenem pa prikaze napetost na vhodu.
Konkretno moj telefon (LG Optimus 4X HD) pri priklopu na USB (5 V) aktivira pocasno polnjenje. Pri priklopu na "stenski" (omrezni) polnilec pa aktivira hitro polnjenje: omrezni polnilec ima tokovno zmogljivost 2 A ob napetosti 5,5 V, USB port racunalnika pa samo 0,5 A max pri 5 V. Ker telefon ob priklopu na omrezni polnilec zazna 5,5 V, "ve" da lahko varno preklopi na hitro polnjenje (1+ A).
Ze cakam, da bo kaksno maticno plosco skurilo ob priklopu tega cuda.
p.s.: lahko pa da se motim, in da moj telefon preko podatkovnih linij "izve" na kaj je priklopljen. Ampak tudi na Sony Ericsson polnilcu (prav tako 5,5 V) preklopi na hitro polnjenje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Feb 18, 2014 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
no, za ajfon (za ostale ne vem, sklepam pa, da ni dosti drugače) lahko povem da so data vodila tista, ki narekujejo tip polnilnika. Napetost na njih to pove. Dovolj so uporovni delilniki. Kakšni nivoji morajo biti ne vem več, se pa da dobiti na netu.
Sicer USB3.0 standard določa tok na port 1A, ne več samo 500 mA.
Sicer 5 ali 5.5V po moje nima dosti veze, ker je v samem telefonu itak še vezje, ki zmanjša to napetost na ustrezno bateriji. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni