www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

''in-circuit'' programiranje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
urboz
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 09 Maj 2010 19:26
Aktiv.: 0.03
Kraj: Grobelno

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 09, 2010 8:28 pm    Naslov sporočila:  ''in-circuit'' programiranje Odgovori s citatom

Zdravo!

Mene pa malo zanima okoli tega, da čip sprogramiraš medtem ko je v vezju
(ga ne odstraniš).
In sicer:
Probam narediti oddajnik ter sprejemnik s pomočjo rfm12b in attiny2313.
Komunikacija med tema dvema poteka po pinih ( miso, mosi, sck ). Prav tako pa te pine rabim za programiranje at2313 v vezju, in me zanima ali lahko enostavno povežem skupaj vse ali morem ločiti rfm12b medtem ko bom programiral 2313.

Jaz sem povezal vse kar direkt, brez kakršne koli ločitve, v priponki prilagam sliko dela vezja za lazje razumevanje kaj me muči.

Sem še začetnik v tem, tako da bi biu zelo hvalezen kaksnega nasveta.
Sem pa pregledal forum in nisem našel nič kjer bi pisalo o tem problemu, če pa je že kaj pisanega in sem spregledal, se pa opravičujem, bi pa prosil za link Smile

Hvala za odgovor!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Majster
Član
Član

Pridružen-a: Sob 14 Nov 2009 1:05
Aktiv.: 1.81
Kraj: Majšperk

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 09, 2010 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To o čemer govoriš se imenuje ISP oz. ICSP (in circuit serial programming).
Za PIC vem da se da sprogramirati direkt, le upor mora bit na VDDju (da prog. ne napaja celotnega vezja). Torej so pini lahko povezani.
Koliko pa se spoznam na ATM€L pa vem, da mora bit napajanje prikljuceno in mislim da so tudi pini lahko povezani (tako je bilo na mojem STK 500).

ps. Nobene priponke ni Razz

urboz
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 09, 2010 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovor. Upam da bo delalo Razz
Ja priponke mi neke noce dodat Sad
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 10, 2010 7:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na Atmelovi strani sem nekoč našel sledeči dokument:

Edit: Ker si še začetnik na forumu in tri dni ne moreš dovnloadati priponk, prosi enega od moderatorjev, če ti dovoli prenos te datoteke Think Ali pa če pove način, kako jo dobiš...

isp_circuits.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  isp_circuits.pdf
 Velikost datoteke:  83.05 KB
 Downloadano:  23 krat

Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 10, 2010 8:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napajanje AVR-ja in rfm-ja ne poveži direktno, ampak preko jumperja, katerega odstraniš ob programiranju. Tako rfm ne bo imel napajanja in bo zadeva stekla.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
urboz
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 10, 2010 9:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovore.
lojzek, skoda ko ne morem downloadat fila, ki si mi ga poslal, verjamem pa da mi bo še prišel kako prau!
Protonček, hvala za ta odgovor. Ce sem te prav razumel bom napajanje rfm12 dal preko jumperja, katerega odstranim ko programiram atmela.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 10, 2010 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja. Sicer je mozno da bi slo brez tega, ampak nic ne stane ce das jumper.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.41

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 10, 2010 11:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:
Na Atmelovi strani sem nekoč ...

Google to dobi v par ms...
LINK!

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
urboz
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 10, 2010 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem za odgovore! Ste mi velik pomagal!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni