|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Ler Član

Pridružen-a: Tor 04 Maj 2010 20:53 Prispevkov: 198 Aktiv.: 1.08 Kraj: NM
|
Objavljeno: Sob Maj 15, 2010 12:05 am Naslov sporočila: MEGAPIN in razhroščevanje |
|
|
Potreboval bi pomoč pri razhročevanju z Megapin ploščico. Priklopjeno imam (vsaj mislim) tako kot je opisano v reviji Svet elektronike. J10 in J11 na UART, JTAG EN spojen, VCC EN spojeno in predhodno sprogramirano JTAGEN v AVR studiju. Pri nalaganju OBJ datoteke izbran JATG ISP vmesnik ter ATMEGA32 mikrokontroler kakor je opisano v reviji. Ko kliknem na "FINISH" mi napiše "Could not connect to JTAG ICE com2". Uporabljam AVR Studio v4.18 + SP2.
Poskušam vse mogoče in mi nikakor ne uspe vsposobit zadeve.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurem Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53 Prispevkov: 408 Aktiv.: 1.72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Maj 15, 2010 8:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Oj,
za začetek preveri, ali JTAG programator komunicira s ciljnim mikrokontrolerjem v MegaPin-u. To narediš tako, da v AVR Studio programu klikneš Con "čipek", izbereš JTAG ICE v levem okencu, ter Auto v desnem.
Če ni komunikacije preveri, na katerem COM portu se nahaja MegaPin, to vidiš v Upravitelju naprav (Nadzorna plošča/Sistem/Strojna oprema/Upravitelj naprav). Izberi COM/LPT in poglej, na katerem COM-u se nahaja MegaPin. Pazi: zaradi bug-a v AVR Studio programu mora biti COM med 0 - 9, v kolikor je COM nad 9, potem ga AVR Studio "ne vidi".
Lp
Jure
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ler Član

|
Objavljeno: Ned Maj 16, 2010 12:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem testiral pa mi že po prvem navodili javi sledečo napako:
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
40.61 KB |
Pogledana: |
27 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ler Član

|
Objavljeno: Ned Maj 16, 2010 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri programiranju pa so bili nastavljenu fuses biti:
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
62.58 KB |
Pogledana: |
26 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni