|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Primož Član

Pridružen-a: Ned 05 Dec 2004 22:44 Prispevkov: 231 Aktiv.: 0.97 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 12:16 am Naslov sporočila: DPC latenca |
|
|
Na prenosniku sem imel težave z delovanjem firewire (IEEE 1394) zunanje zvočne kartice, in kot pripomoček za ugotavljanje težav sem nekje zasledil tole spletno stran: http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml
Njihova aplikacija meri DPC latenco, ki jo ponavadi povzročajo slabo napisani driverji. Težava je v tem, da sem izklopil vso periferijo tako v Device managerju kot tudi v BIOSU (LAN, wi-fi, usb, modem...), vendar visoka latenca ostaja. Naložil sem na novo XP-je kot tudi windows 7, vendar ni pomagalo prav nič. Moji rezultati še vedno izgledajo takole:
Kako ugotoviti kateri proces oz. driver je kriv za te špice vsake 4 sekunde? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.93
|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 1:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Dobro da si odkril, kaj ti je težava.
Lahko je tudi CD-rom ali pa celo disk.
Izklapljaš pa tako da v device managerju daš na disable in reboot. Ni treba kartic jemati ven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bosko Član

Pridružen-a: Sob 29 Nov 2008 20:57 Prispevkov: 162 Aktiv.: 0.80 Kraj: Vače
|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 8:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Načeloma bi lahko bil to APM interupt. Če se ti da, poizkusi disable APM ter ACPI v biosu...
V Linux okolju se ga da izključiti  _________________ Ko sem naredil , nisem vedel da se tega ne da...... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4227 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 8:29 am Naslov sporočila: |
|
|
to mi bo brav prišlo , hvala ..... imam precej močno kamero na USB2  _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni