|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.53 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Pon Maj 10, 2010 2:39 pm Naslov sporočila: Offtopic, smeti |
|
|
borisz je napisal/a: |
Moja izkušnja: Poklical sem jih, in smo dispozicijo izpolnili skupaj. Jasno sem jim povedal, da so brezplačni vzorci in, da ne bom plačal nobenih stroškov.
To sem napisal tudi na dispozicijo.
Po zakonu o varstvu potrošnikov nenaročenih storitev / izdelkov ni potrebno plačati.
Po kakšnem tednu sem zadevo dobil brezplačno.
lp
Boris |
Ne razumem najbolj tega zelenega stavka. Kaj je potem npr, carinjenje iz carinske uprave? Nenaročena storitev? Itaq sedaj berem temo, ampak ravno sem prišel do tega posta, pa se mi je porodilo vprašanje.
jurem je napisal/a: |
Zanimiva debata, ni kaj.
K temu bi bilo za dodati tole: več kot 10 let nazaj se vzorcev ni dalo dobiti niti proti plačilu, v kolikor res nisi imel nekega projekta vrednega €€€€. Danes je seveda drugače in prav je tako. Po moje je veliko resnih projektov nastalo iz vseh teh vzorcev, jasno pa je, da tudi v podjetjih določen % vzorcev pač nikoli ne rodi resnih izdelkov iz več razlogov, bodisi tehničnih bodisi komercialnih. Je pa tako, firme ne bodo propadle od vzorcev, ki jih dajejo, pač pa od požrešnih menagerjev, ki si navkljub krizi delijo mastne nagrade. Je pa dejansko neetično, da naročimo vzorec, ki ga sicer za nekaj € lahko kupimo bodisi v Sloveniji bodisi v EU. Današnji svet je tako majhen, da blago, ki ga kupimo v EU do nas pride v nekaj dneh.
Lp
Jure |
Glede menedžerjev se strinjam, kar pa ne velja privseh za poštne storitve. Glede na to da naj bi npr. ATmega328 bila dobavljiva za 1,8 € po kosu, če jih masovno naročiš, se mi dozdeva, da če bi jim bil sosed od Atmela, bi jih pri njih dobil za par centov po komadu. Material je očitno poceni in imajo nizek procent dobičeka na izdelek, Boga z visokimi cenami ga dela ravno vsa navlaka okoli tega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.75 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Maj 10, 2010 4:13 pm Naslov sporočila: Re: Offtopic, smeti |
|
|
Unknown_User je napisal/a: |
Glede na to da naj bi npr. ATmega328 bila dobavljiva za 1,8 € po kosu, če jih masovno naročiš, se mi dozdeva, da če bi jim bil sosed od Atmela, bi jih pri njih dobil za par centov po komadu. |
Niso vsi čipi tako poceni kot 7400 serija.
Če jih naročiš 1000 in več, potem je poštnina res zanemarljiva napram ceni samih čipov (1800 eur).
Koliko dejansko čip stane, je razvidno iz naročila maksimalne količine, ki je še v ceniku. Potem imaš pa še manipulativne stroške in davek.
Tudi če bi bil sosed od Atmela, jih ne bi dobil nič ceneje. Samo poštnine ne bi bilo, ostali stroški pa ostanejo. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.53 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Pon Maj 10, 2010 4:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja mogoče pa res, da so menedžerji in posredniki že vračunani v čipe. Nekje mora vsak zaslužiti, zato sem še zmeraj nekako prepičan v tisto kar sem napisal.
Res da sem bil v srednji šoli slab, ampak pri pouku gospodarstva sem poskusil od učne snovi čim več koristnega odnesti.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 485 dni