|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 846 Aktiv.: 3.57
|
Objavljeno: Tor Apr 12, 2005 3:07 pm Naslov sporočila: PIC microBasic V1.16 |
|
|
Zanima me, če kdo uporablja PIC microBasic Verzije 1.16 ?
Omejena verzija (2K) je na strani :
http://www.mikroelektronika.co.yu/english/product/compilers/mikrobasic/index.htm
Rad bi začel delati s PIC -i , pa me zanima, če je ta compiler prava stvar. Iskušnje imam že z Bascom 8051 in AVR. Ker je PIC microBasic na prvi pogled dokaj podoben Bascomu, bi poskusil s tem. Zanima me tudi, če je kdo kupil licenčno verzijo in kako je zadovoljen z njo?
LP Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 12, 2005 3:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
S pici je najbolje začet delat v Assemblerju, da spoznaš pravo moč kontrolerja. Potem pa naprej telovadiš s kakšnim višje nivojskim jezikom, ki mu lahko dodajaš asm optimizacije, ki jih sam ne zna naredit
Sam se preizkusil kar nekaj basicov, pascalov in C-jev. Pa sem bil nekako s funkcionalnostjo CCS-ja najbolj zadovoljen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Apr 12, 2005 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
bungee je napisal/a: |
S pici je najbolje začet delat v Assemblerju, da spoznaš pravo moč kontrolerja. |
točno trditev, ki sem jo že sam dostikrat napisal. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni