www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Garancija telefona

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jerny
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27
Aktiv.: 1.98
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 14, 2010 3:59 pm    Naslov sporočila:  Garancija telefona Odgovori s citatom

Lastim si mobilni telefon Nokia E52, star približno 2 mesca, na telefon res zelo pazim, in ga vedno puščam v sobi ko odhajam v delavnico. Telefon ima že od samega začetka zanič slušalko, saj v njej med pogovori zelo hruši. In jaz se odločim ter odnesem telefon na garancijo, tam po opisu prodajalca izvem "odgovorili ti bojo itag da so na slušalki opilki! (haha)". In glej ga zlomka danes po pošti dobim predračun, na katerem piše prav to (glej priponko)! ker se s predračunom nikakor ne strinjam sem poklical na Telaray in povedal, da je bil moj telefon takerekoč cel čas hermetično zaprt v moji sobi. Gospa pa še kar vzstraja kako so ti telefoni občutljivi in nevem kaj še vse. Poslala mi je tudi sliko kot dokaz da so na moji slušalki res opilki. Ampak jaz temu nikakor ne verjamem in se s tem ne strinjam. Lahko še sploh kaj storim razen tega da plačam predračun? Mislim, da nisem edini, iz katerega so po domače povedano naredili "norca"!

dn489134aJV.JPG
 Opis:
"kao" moja slušalka
 Velikost datoteke:  85.3 KB
 Pogledana:  42 krat

dn489134aJV.JPG

scan0008.pdf
 Opis:
Predračun

Download
 Ime datoteke:  scan0008.pdf
 Velikost datoteke:  533.93 KB
 Downloadano:  44 krat

Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.97

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 14, 2010 4:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nego kaj je to, zemlja ?

Seveda da so to opilki in to taki ki ti jih potegne iz žepa/hlač ko prideš iz delavnice, kjer si malo prej brusil.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jerny
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 14, 2010 11:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta telefon je biv bi lahko rekel skoraj hermetično zaprt ta 2 mesca! Slušalka ne dela vredo že od prvega dne nakupa! Pa tudi prodajalec v Mobitelu je povedal kakšen odgovor bom dobil, tako da nisem edini, s tako imenovanimi opilki v slušalki. Vem da se dogaja krivica nevem pa kako si sploh lahko pri tem izborim kako pravico?
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.97

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 15, 2010 12:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem podaj prijavo na zavod za varstvo potrošnikov.

Račun pa boš moral tako ali drugače verjetno plačati.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.61
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 15, 2010 8:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je predračun, potem verjetno še niso popravljali in si lahko premisliš.

Podaj prijavo na urad za varstvo potrošnikov in na tržno inšpekcijo, pa boš videl, kaj bodo potem ugotovili.

Koliko pa je predračun, če ni skrivnost?

sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 15, 2010 8:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če pa je tvoj čas vreden več kot 10 €, pa ga lahko kar sam zamenjaš
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.00

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 15, 2010 8:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber, saj je priložen sken, 20.21EUR.

Znesek sicer v razumnih mejah, ni pa tu vzrok "opilki" ampak se pri teh zvočnikih tuljava deloma odlepi od membrane, zato je po zvoku simptom isti.
Je že marsikdo videl več opilkov na membrani, pa ni še hreščalo da bi bilo omembe vredno.

sebaveh, potem lahko pa res pozabi na garancijo...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 15, 2010 11:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja, saj kaj ti pa rabi takšna garancija?!
Tudi sam sem že pred časom imel ogromno problemov z Nokio E50 (sedaj imam 51 - praktično isti telefon, le brez vseh bugov in sem ultra zadovoljen! Smile ) - praktično ob vsakem 10 prejetem klicu je telefon zablokiral in se ni dalo narediti nič razen vzeti ven baterijo.
Nesem na Teleray in po 14 dneh mi telefon vrnejo z nekimi "testnimi papirji", da je vse ok - da sploh ni bilo nič narobe. Ma skoraj sem ga enemu tam v glavo zabrisal in jim rekel, če je kdo hudiča dal sploh SIM kartico noter in telefon uporabljal za 10 klicev. Itak da ne. Sad

LP, Grega
Nazaj na vrh
jerny
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 19, 2010 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napisal sem pritožbo, in kot odgovor dobil spodnje v priponki. Klical sem tudi na urad za varstvo potrošnikov kateri so mi povedali da, se morem obrniti na tržnega izvedenca, ki je usposobljen za telefononijo. Kdo pa bi v Sloveniji to bil? Sej 20 evrov ni nek denar, bolj se gre za pravico in princip.

DOPIS-OPILKI.doc
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  DOPIS-OPILKI.doc
 Velikost datoteke:  23.5 KB
 Downloadano:  40 krat

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.73
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 19, 2010 7:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glej ---kot prvo, ne rečem da je to, kar bom povedal pri tebi res, ampak sam sem bil serviser 12 let (sicer ne telefonov, ampak saj nima veze) in sem naletel na veliko takih, ki jim zadeva "ni delala že od samega začetka". ZAKAJ NISI POSLAL NAZAJ TAKOJ???????? Najbolj sem se razp**dil na take, ki mi je v roko dal eno leto star daljinec in rekel da "že od samega začetka ne dela". Potem ga pa odpreš in je notri vse belo od vlage...(Ja, itak smo mi dali skurjenega...). KAJ SI PA POČEL POTEM VES TA ČAS? Oprosti, ampak deloma si sam kriv. Če bi telefon nesel nazaj naslednji dan (teden...), bi oni težko rekli da so bili opilki.
No, da te še malce podprem: tile servisi telefonov so itak vsi za pobit. Za vsako malenkost "ne morejo priznati garancije". Če nič drugega, pravijo da je notri prišla vlaga in v dokaz ponujajo neko nalepko, ki baje postane rdeča. Samo mene ni bilo zraven, ko so telefon odpirali in to nalepko polivali z vodo, da je postala rdeča...sem sam imel motorolo v525, ki je "vanjo prišla voda". Samo pri meni ne...
Problem je samo v tem, ker njim ni treba dokazovati, da so opilki, TI moraš dokazovati, da NISO. Slaba zakonodaja Brick wall Po moje ne moreš kaj dosti razen da plačaš. Ali pa poskusiš sam dobiti ta zvočnik in ga zamenjati, bo ceneje. Itak nimaš več garancije...včasih je to robo imel delko v LJ...
glede izvedenca---lahko bo celo prišel v servis, ampak kdo ti pravi oni niso res vrgli gor opilke? Zdaj so mogoče res opilki gor...
Žalostno je, da je vse nastrojeno proti potrošniku, namesto zanj...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 502 dni