|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
BoO Neznanec

Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 12:18 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.02 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Tor Jan 22, 2008 12:42 pm Naslov sporočila: 12V stroboskop za v luci pri avtu |
|
|
Pozdravljeni!
Sem nov na tem forumu, zato se ze v naprej opravicujem zaradi moznih nejasnosti.
Skratka, na youtube.com domaci strani sem med filmcki zasledil avtomobil Peugeot 206 z vgrajenimi stroboskopskimi zarnicami v sprednih luceh namesto parkirnih lamp. Stvar zgleda nekako takole:
http://youtube.com/watch?v=82tEYjthrNo
Zdej pa ker zadeva zgleda dokaj dobro, bi si se jaz omislil kaj takega v svojem avtomobilu, vendar tu pa se zadeva ze zaplete. Na nekem drugem forumu imam kolega ki se ukvarja z programiranjem cipov, tako da bi mi lahko po zelji sprogramiral cip tako, da bi zarnice utripale tako kot bi si jaz izmislil. Samo potem pa se pojavi problem kje dobiti te stroboskopske zarnice.
Namrec on bi mi samo izdelal vezje katerega bi priklopil na 12V napetost akumulatorja, mi ga poslal po posti, jaz pa si moram nato nekje zrihtati dve 12V stroboskopski zarnici in jih samo se priklopiti na izhod tega vezja. Poanta tega vsega je da jaz nevem kje dobiti 12V stroboskopske zarnice. Nekaj je bilo govora da se jih da dobiti v Conradu, samo so kar precej drage, potem da jih imajo tudi v HTE-ju v LJ, kjer sem jih ze najdel na njihovi spletni prodaji, opazil pa sem tudi da prodajajo se nekaksen transformator. Kako je z tem? Je to nujno treba vpeljati v vezje da stroboskopske zarnice delujejo normalno?
Tema sodi v Avtoelektriko!
Prestavljeno. Aly.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Jan 22, 2008 1:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
te žarnice imajo napajanje okoli 170VDC in navzgor + visoko napetost za vžig (preboj)
Žarnice dobiš lahko pri meni, drugače pa v konradu 100% in še kje drugje...
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Jan 22, 2008 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej se pozanimaj, kako je s homologacijo takšnih luči.
Lahko ti pa že sedaj povem, da jih ne boš mogel. Če boš pa to vseeno vgradil, se bo pa hitro našel kdo, ki mu bo šlo tvoje bliskanje zelo na živce, in ti bo razbil luči. Sploh če misliš to uporabljati na kakšni bolj prometni cesti (nek se vidi kdo je frajer, a ne).
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gofr Član

Pridružen-a: Čet 21 Dec 2006 17:33 Prispevkov: 19 Aktiv.: 0.08 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2008 11:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Te zadeve lahko kupiš že sestavljene za manj kot 50 € na vsakem VW srečanju v tujini. Zadeve na tvojem mestu nebi montiral va avto, razen če ga pripravljaš za kak tuning show.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2008 11:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za to zadevo ne rabiš programirati čip... Priporočam ti, da narediš to z super svetlimi led diodami...
Vidim, da si iz gorenjske... jaz sem iz šk.loke, lahko se oglasiš pri meni in vidiš, kako zadeva deluje...
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gargamel Član

Pridružen-a: Čet 31 Jan 2008 11:42 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.60 Kraj: Škofja Loka
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2008 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prezakomplicirano...s tem, da mu bo ta stroboskop random utripal, kar imam pa jaz v mislih, pa bo lahko imel recimo 3 utripe na desni luči, 2 na levi...ali po želji, kot na videu...
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2008 4:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si kaj bral to temo ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
T0RN4D0 Član

Pridružen-a: Sob 15 Mar 2008 23:58 Prispevkov: 86 Aktiv.: 0.41 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Ned Mar 16, 2008 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Če lahko kar tole temo ukradem, pa skopiram besedilo kar iz teme ki sem jo objavil že na enem drugem forumu.
Rad bi izdelal stroboskop. Zanima me če mi lahko kdo priporoči kakšno čim bolj enostavno vezje in trgovino kjer bi dobil vse potrebno. Specifikacije in prioritete so sledeče;
-vse komponente morajo bit dostopne v trgovinah
-napajanje iz avtomobilskega akumulatorja
-čim močnejši flash (velik kondenzator?)
-proženje s tipko (ni potrebno da je strobo)
poleg tega bi vse rad zapakiral v eno kompaktno ohišje, ker predvidevam da strobo cevi niso preveč robustne in itak bi mogu fokusirat svetlobo...
Gledal sem pr HTE majo na netu strobo žarnco in transformator, to je najbrž najtežja komponenta za dobit, ostalo kolkr vem ni ravno rocket science pri teh vezjih. Zanima me tud tu, tam piše da so 60w, predvidevam da je to pol na primer mal močnejše kot xenonke v avtomobilih, al je pr bliskavicah možno kej skombinirat če ne rabiš neke hude frekvence- se ma dost časa hladit, zanima me bol če jo lahko raznese =)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S51KM Član

Pridružen-a: Sre 28 Mar 2007 22:31 Prispevkov: 100 Aktiv.: 0.45 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Ned Mar 16, 2008 12:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen!
Pošiljam ti željeni načrt. Lahko pa dobiš pri meni še kakšen TIV in večino materiala.
Lep pozdrav,
Mirko
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
157.83 KB |
Pogledana: |
86 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Ned Mar 16, 2008 12:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej v kakšni tuning trgovini pri nas. Jaz sem to nabavil pri eni od trgovin v lj na Brnčičevi. Je pa tako da pride to ena škatlica, na kateri nastaviš hitrost utripanja in to je to. Nekaj časa je bilo zanimivo, parking ali podobno, nikakor pa ne med vožnjo. Homologacija odpade, tako da če boš to uporabljal med vožnjo pričakuj kazen. Na parkirišču imaš lahko prižgano. Cene ne vem, vem pa da ni bila visoka.
|
166.44 KB |
2 krat |

|
|
209.51 KB |
7 krat |

|
_________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
T0RN4D0 Član

|
Objavljeno: Ned Mar 16, 2008 1:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Skim, moram počakat še 2 dni ker sem se na novo registriral.
Vajdo, hvala za pomoč samo ne rabim tega namesto pozicijskih. Sem včer še malo pregledoval in ugotovil da iščem najbrž cev (in primerno vezje za proženje) ranga ~kW (ali kWs, še kar nisem prepričan kako se označujejo te reči )
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Ned Mar 16, 2008 3:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Greš v štacuno, kjer prodajajo fotoaparate za enkratno uporabo, poslikaš mamiko in sebe, daš razvijat film, skanibaliziraš fotoapart, ven potrgaš flash vezje z lampo vred, kolega ti sprogramira uC za proženje fleša in to je to...
LP G
_________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
T0RN4D0 Član

|
Objavljeno: Ned Mar 16, 2008 4:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še enkrat, rabim neki močnejšega kot tisti iz fotoaparatov.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 2.00
|
Objavljeno: Ned Mar 16, 2008 11:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se ne motim, te U cevi drži HTE, drugače pa kak Conrad (Iztok?).
_________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni