|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
klavdijo Član

Pridružen-a: Sre 13 Jan 2010 17:15 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.17 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 5:38 pm Naslov sporočila: WireShark |
|
|
Pozdravljeni!
Zanima me nekaj glede programa WireShark.
Želel bi slediti prometu, ki ga pošiljam v omrežje.
Moj problem:
S programom VLC zajemag spletno kamero, ter ju preko HTTP povezave pošiljam na nek IP naslov in določen port v istem omrežju ampak, ko pa bi želel opazovati kaj se pošilja mi WireShark nič ne napiše.
Če pa opazujem internetne strani pa mi lepo izpisuje.
V čem je sedaj problem?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02 Prispevkov: 723 Aktiv.: 3.04 Kraj: Severna primorska
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 7:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zelo verjetno je problem v nastavitvah - sam imam zelo dobre izkušnje z omenjenim programom.
Ali imaš vključene kakšne filtre, ali imaš izbrano pravo kartico.
Ali je program, ki pošilja podatke na istem PC-ju kot wireshark?
Če ni potem se moraš povezati v mrežo preko huba in ne switcha, da boš videl promet drugega PC-ja.
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S56RGA Član

Pridružen-a: Čet 11 Sep 2008 13:33 Prispevkov: 325 Aktiv.: 1.59 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Čet Maj 27, 2010 4:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali pa na swithu nastavit monitoring port, v kolikor le ta to podpira.
_________________ Agar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klavdijo Član

Pridružen-a: Sre 13 Jan 2010 17:15 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.17 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Čet Maj 27, 2010 4:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem sam delal neko napako tako, da zdaj pa gre
Hvala za pomoč
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sob Apr 19, 2014 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
(april '14)
Imam probleme z internetom, a samo na enem (od treh) računalnikov; ne glede na to, ali je priklopljen na kabel ali brezžično.
Naenkrat ne dela več. Ko odprem lastnosti omrežja, vidim, da se število "poslanih paketov" povečuje, številka pri "prejetih paketih" pa je vedno ista. Potem se včasih pobere, včasih ne; dela nekako na pol; malo bi, malo ne bi.
Dosedanji ukrepi:
1. deinštalacija driverjev za kabelski in brezžični internet, ponovni zagon in ponovna inštalacija;
2. antivirus AVG 2014 namesto 2013;
3. namestitev Wireshark.
Še najbolje je kazalo z ukrepom št. 1; delalo je brezhibno vsaj 12 ur, sedaj pa spet malo bi, malo nebi.
Z Wiresharkom pa si ne znam pomagati, ker ne znam brati zapisov. Tisto, kar je zapisano rdeče v črnem polju sigurno ni vredu, kaj več pa ne vem. Lahko kdo drug razbere od kod prihaja napaka ?
Sistem Windows XP SP3, browser Mozilla Firefox 28.0 .
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
159.23 KB |
Pogledana: |
46 krat |

|
_________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S56RGA Član

Pridružen-a: Čet 11 Sep 2008 13:33 Prispevkov: 325 Aktiv.: 1.59 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sob Apr 19, 2014 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš problem samo z določenim brskalnikom ali s povezavo nasploh?
Ali je na usmerjevalniku nastavljen kak QoS?
Pošiljaš v omrežje večje število UDP paketov?
Za začetek poskusi ponastaviti tcp/ip stack z ukazom:
netsh int ip reset resetlog.txt
_________________ Agar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

|
Objavljeno: Ned Apr 20, 2014 12:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za navodila, a so za mene delno prezahtevna.
1. Imaš problem samo z določenim brskalnikom ali s povezavo nasploh? - pravkar preizkušam z Internet Explorerjem v8.0 in zgleda da se pravtako zatika; Google Chrome še nimam inštaliran;
2. Ali je na usmerjevalniku nastavljen kak QoS? Pošiljaš v omrežje večje število UDP paketov? - nerazumljivo;
3. Za začetek poskusi ponastaviti tcp/ip stack z ukazom: netsh int ip reset resetlog.txt - prilagam resetlog.txt .
Dobra ideja bi bila preizkusiti z brezžičnim USB-jem in bi takoj v grobem lociral napako, a ga nimam, novi pa so menda po 30-40€.
"xpnetdiag.txt" je treba preimenovati v .xml .
|
 Download |
Ime datoteke: |
resetlog.txt |
14.72 KB |
Downloadano: |
6 krat |
|
 Download |
Ime datoteke: |
xpnetdiag.txt |
22.55 KB |
Downloadano: |
4 krat |
_________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
skalpel Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 19:46 Prispevkov: 432 Aktiv.: 2.64 Kraj: Šenčur
|
Objavljeno: Ned Apr 20, 2014 12:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Imaš prenosnika? Sem imel podobne težave, ampak nevem rešitve.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastaneda Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.40
|
Objavljeno: Ned Apr 20, 2014 8:13 am Naslov sporočila: |
|
|
IP naslov si lasti skupina Yahoo in/ali //l.yimg.com.
Zbriši torej vse piškotke teh dveh strani in sledi navodilom na TEJ strani.
Če Yahoo-ja ne uporabljaš, stran blokiraj.
_________________ LP
Srečko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

|
Objavljeno: Ned Apr 20, 2014 1:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
nisem opazil da bi se neke strani nekontrolirano odpirale, kar bi naj počel l.yimg.com, pa tudi navedena navodila niso ravno za začetnike, zato sem poskusil s "Spyware Hunter", ki ga omenjajo neke druge strani za odstranjevanje l.yimg.com za manj izkušene uporabnike, a ni nič našel.
Ko sem izklopil WiFi in vklopil LAN kabel, je "padla dol" tudi povezava na internet na namiznem PC-ju, ki je priklopljen na isti router; to najbrž z veliko verjetnostjo kaže na napako na prenosniku ? Samo določiti je še treba, ali gre za programsko ali strojno napako.
Če odprem lastnosti povezave in kliknem "repair", izpiše da povezave ne more popraviti, ker je verjetno strojna oprema narobe inštalirana, a izbris driverjev in ponovna inštalacija zadeve ne izboljša.
Torej moram dobiti neko zunanjo omrežno napravo da v grobem določim kaj v prenosniku štrajka - software ali hardware. Dodatni problem je še da lahko zadeva nemoteno deluje od nekaj minut do nekaj ur in ko že misliš da si problem lociral, spet zašteka.
_________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.60
|
Objavljeno: Ned Apr 20, 2014 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
A lahko zrišeš preprosto shemo kako imaš vse skupaj povezano, ter kakšen router in modem uporabljaš. Lahko zapišeš še kakšne IP-je imaš dodeljene posameznim napravam?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

|
Objavljeno: Pon Apr 21, 2014 1:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za router že dolgo sumim da ne dela prav, samo njegov brezžični del, ker so včasih kakšni obiski in želijo priklop na internet, pa povezava ni najbolj stabilna, a obiski ne ostanejo tako dolgo (dan-dva največ) da bi se bolj posvetil temu problemu.
Sedaj brezžično povezavo uporabljam tudi sam in vidim da problem res obstaja, a verjetno bolj v smislu da en od računalnikov na omrežju podira povezavo za sebe in za vse ostale, kot pa da bi router ali modem bil izvor problemov.
Najprej bom od T2 poskusil dobiti informacijo, kateri brezžični router na njihovem omrežju deluje 100% zanesljivo in ga uporablja 99,9% strank, saj je tale D-Link DIR-600 neka na pamet preko Ebay kupljena eksotika, potem pa naprej.
_________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dumr666 Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 23:30 Prispevkov: 409 Aktiv.: 2.50 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 21, 2014 1:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
sam imam sicer prastarega linksys wrt54g s tomato firmwarom. Deluje že 3 leta in pol brez najmanjšega problema, enaka zgodba je doma pri starših z wrt54gl. Sicer gre pa za precej star router in počasen router. Naj bi se obnesli tudi neki TP-Linki, točnega modela na žalost ne poznam iz glave.
_________________ Robots will steal your job. But that's OK. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.60
|
Objavljeno: Pon Apr 21, 2014 4:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz ti priporočam tp-link tl-wr1043nd verzijo 2.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.36 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Pon Apr 21, 2014 7:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
maxipin je napisal/a: |
Jaz ti priporočam tp-link tl-wr1043nd verzijo 2. |
Istega imamo doma z opn wrt+gargoyle firmwareom.
Pa T2jevcem sem rekel, da naj mi na LAN port dajo direktno linijo mimo v njihov modem vgrajenega usmerjevalnika, ker temu ni dorasel.
Posledično mi promet usmerja precej zmogljivejši tp-link, ki mu nekaj uporabnikov in ostalih na internet povezanih naprav ne delatoliko problemov, da ne bo mogel še vedno polne 100/20mbit linije urejat. Še na brezžični liniji imam downloada 80mbps.
_________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni