www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pordenone po Pordenone
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.76
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pa pravkar prišel. V petek je krasno! Ni gneče(beri: lahko hodiš).

Nakupil kar nekaj stvari:
solarni modul 10W za 55€, kar je za 15 € ceneje od najcenejšega ponudnika v SLO.
Prenosni disk 2.5' 400gb v zunanjem ohišjuza 70€ ( isti disk na mimovrste 30€ dražje)
Hotel sem kupiti kable za moj multimeter, pa so stali 3€, pa sem raje vzel kar isti multimeter za 5€ Laughing , par hladilnih reber, škatlic in podobnih drobnarij..
Aja pa še Asusovo grafiko z 128mb spomina za 3€, ki nažalost jo sistem ne zazna Shhh

In seveda meni najljubša "bula" elektronike za 1€ :

sortaj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51
Aktiv.: 3.93
Kraj: Med Vipavo in Štanjelom

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 6:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

uuuf! Jule!
Tisto, kar je v zadnji vrečki je vse skupaj bilo 1€?
Kar precej stvari...
Jaz grem jutri zjutraj.

lp

Jule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 6:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja tisto je super! Škoda da je v vseh vrečkah isto, ker čene bi jih vzel 10. Lani sem v eni med drugim dobil cca. 50 trimerjev 470k pa se jih še zdaj nisem rešil. Vsako leto vzamem eno, pa se veselim da pridem domov in odprem mojo "vrečko presenečenja" Very Happy
sortaj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam doma identično stikalo kot na sliki (tisto visoko-14 polno?, tri nadstropja)
Pobral sem ga z plošče nekega krmilnika. Na prejšnjih sejmih sem tudi razmišljal kupit take "vrečke presenečenja", vendar (ne vem zakaj) jih potem nisem.
Na dveh sejmih pa sem gledal neko LED diodo kot tale za 1€ , pa sem vedno šel naprej (lahko, da je kje ceneje d'oh! ), nazaj grede pa je nisem več našel...

lp

sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.86
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 7:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko malo v celoti poslikaš tisti VFD displej iz vrečke? Shocked
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 8:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Doma imam že dva - enega od lanske "bule", ker ga nisem nikjer uporabil, ker ga preprosto ne znam poganjat.

Še eno presenečenje iz "bule"?
Kdo ve, kaj je tole? Nek AMD mikroprocesor je gor. Kaj naj bi to delalo?

Lani sem noter dobil nek signal generator.. Laughing

sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.86
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VFD mi je zanimiv za izgradnjo kakega potovalnega računalnika. Z malo volje bi se ga lotil. Kakšne velikosti je?

Tisti procesor pa je stara računalniška "tri-osem-šestka" Cool Verjetno za izgradnjo kakega mini računalnika, ker še nisem videl matične plošče, ki bi imela takšno podnožje za procesor.
Nazaj na vrh
A.S.
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Mar 2008 13:56
Aktiv.: 0.08
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo mogoče tuti sam kupim kako "vrečko presenečenja" Laughing

A mogoče kdo ve kakšna gneča pride v soboto?

Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.36
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To sem pa jaz prinesel s pordenona

LCD touch screen 640x480 ... 15€ Very Happy Very Happy !!!
GSM modem 10€/kom + antena 2€/kom
koracna motorcka 3€ na kom in driver zanju 1,5€/kom
laser dioda 605nm 5mW - 1,5€

Nazaj na vrh
jerny
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27
Aktiv.: 1.97
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kake so pa kaj cene preprostih lcd-jev 16x2 in ostalega čipovja (atmel pic..) imajo kaj?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
gargamel
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jan 2008 11:42
Aktiv.: 0.60
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem se pravkar vrnil. Imeli so nekaj LCDjev 16x2, stali so okrog 5 eur. Sicer pa na sejmu opažam vsako leto več kitajske šare in blesketajočih-se LED obeskov in podobnih zadev. Confused Vendar se splača vzeti prost dan in si zadevo ogledat v petek saj je občutno manj "gužve".
Jule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 25, 2009 8:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz opažam, da je vedno več šare.

Sebaveh če želiš ti dam en displej, le da boš potem pokazal kaj zmore.

Danes je pa lepo vreme!! Juhu! Grem nastavljat moj nov solarni panelček, da se bo bohotil na soncu! Dancing

Traflc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Aktiv.: 1.54
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 25, 2009 10:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A gre mogoče kdo jutri v Pordenone bi se mu rad prdružil ,če me lahko pobere kje okoli Jesenic.
Jan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Jun 2006 14:19
Aktiv.: 1.35
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 25, 2009 11:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pa dobil nekaj THK-jevih tračnih vodil in vozičkov (mogoče kdo ve, kje bi dobil ležajne kroglice, dva vozička sta namreč brez, cca. fi 1mm???), malo večje koračne motorčke kot so v printerjih... pa še kakšno malenkost.

Sejem se res splača it pogledat, se dobi marsikaj uporabnega, še več pa je res nepotrebne krame oz. kitajskega kiča.

lp
Jan
Nazaj na vrh
sortaj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 25, 2009 2:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz tudi nisem dobil 2x16 LCD-jev (bili so po 2,5€, vendar ni bil standardni pinout, nazajgrede pa jih nisem več našel), "bulo" elektronike(noter je bilo med drugim 8 7seg LED prikazovalnikov, rotacijska stikala, drsni potenciometer, trimerji, upori, neka logična vrata(4001), cel kup konektorjev) za 2€, dolge 1x16 LCD za 1€, LED ki sem jo omenil malo prej za 1€, "bulo" uporov (noter je "svašta"! upori do 20W, navadni, precizni) za 5€, 10 kos RGB za 3,5€ (nekako se mi ne zdi, da so RGB Think ), letvice ženske (dve vrsti) in moške dve vrsti 90 st za 0,50€. Mislim, da je to vse!

lp

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni