|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Nov 16, 2011 9:16 am Naslov sporočila: Sony Ericsson GR47 GSM/GPRS modul |
|
|
Pod roke mi je prišel v naslovu omenjeni GSM modul. Poleg navadnega delovanja kot modem (AT ukazi) ima tudi vgrajen neke vrste C interpreter in tako omogoča delovanje aplikacije brez zunanjega mikrokontrolerja. Za njegovo programiranje je potreben poseben IDE z imenom M2mpower.
Dokumentacijo (pdf) sem našel, problem pa je SW, sploh, ker se GR47 ne proizvaja več.
Ima kdo kakšne informacije o IDE M2mpower? Naj kar takoj povem, da se v investicije ne bom spuščal, saj imam samo en primerek in ga želim uporabljati za hobi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Nov 17, 2011 1:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bo še kdo imel podobne težave:
Ugotovil sem, da je Sony Ericsson m2m oddelek prodal Wavecomu, na koncu pa je pristal pri Sierra Wireless. Funkcionalnost SE-jevega M2mpower naj bi bila integrirana v Wavecomove produkte.
Na tej povezavi je kup dokumentacije za različne modele GSM modulov, pa tudi nek Wavecomov Open AT SDK in Software Suite. Moram preučiti, če je kaj uporabnega.
Nekaj dokumentacije je tudi tukaj, a je izgleda le podvojena. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni