|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.18 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Jun 02, 2010 8:55 am Naslov sporočila: Ne poveže se na internet |
|
|
Torej, kaj bi lahko šlo narobe? Wireless mi normalno dostopa do interneta, tudi na router se povežem b.p. tako da pač odtipkam up.ime in geslo. Ko pa vklopim kabl za internet v računalnik, mi lepo samodejno izklopi wireless in preklopi na kabl, vendar ni dostopa do interneta, tudi ko odtipkam 192.168.1.1 in se želim povezati na router, me vpraša za geslo, ga vpišem in sploh ne prime? Kakšni namigi? _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.42 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Jun 02, 2010 9:04 am Naslov sporočila: Re: Ne poveže se na internet |
|
|
aljoš je napisal/a: |
...Ko pa vklopim kabl za internet v računalnik, mi lepo samodejno izklopi wireless in preklopi na kabl... |
Tale mi deluje iz "trte zvita". Nisem še videl driverjev, ki bi ob kablu izklopili wireless. Najprej preveri to. Fizično izklopi wireless in potem vključi kabel.
Kot drugo preveri ali imaš na kablu pravilne nastavitve (DHCP, statičen ip, DNS, ...)
Kot tretje, če imaš DHCP preveri ali imaš zadosti velik pool na tvojem DHCP serverju - če mi je zmanjkalo POOLa potem ne dela dobro.
Četrto in nenazadnje... Virusi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.18 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Jun 02, 2010 9:10 am Naslov sporočila: |
|
|
ni iz trte zvito... ima to možnost....Se bom mal poigral še...mater me to pojezi...
Sem poskusil izklopiti to funkcijo avt.preklopa, se lepo poveže na net, potem sem vklopil kabl, wireless deluje, a vendar mi internet ne deluje več...  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.42 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Jun 02, 2010 9:18 am Naslov sporočila: |
|
|
aljoš je napisal/a: |
potem sem vklopil kabl, wireless deluje, a vendar mi internet ne deluje več...  |
Seveda da ne deluje, če imaš pa 2 mrežni kartici na istem segmentu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.93
|
Objavljeno: Sre Jun 02, 2010 9:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Wlan/Lan switching je nastavljen v Biosu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lordkreps Član

Pridružen-a: Sre 17 Okt 2007 9:49 Prispevkov: 103 Aktiv.: 0.48 Kraj: Levi žep
|
Objavljeno: Sre Jun 02, 2010 9:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, če si na windowsih, bi v primeru vklopa kabla moral prekiniti wirless in se povezat na internet.
To tudi lahko sam nastaviš v TCP/IP nastavitvah ("metric value"), katera povezava oz. vmesnik ima prioriteto, če sta oba povezana. Privzeta nastavitev je avtomatska izbira in ponavadi zbere LAN. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Sre Jun 02, 2010 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
stvar je takšna...včeraj sem se igral z ruterjem in odstranil WPA geslo... da je sedaj omrežje brez gesla....Je mogoče tu kaj krivo?  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.44 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Sre Jun 02, 2010 2:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da nimaš preko kabla nastavljen MAC filter? _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni