www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

vremenska postaja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rhondak
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Feb 2008 17:18
Aktiv.: 0.65
Kraj: Stari trg pri Ložu

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 12, 2010 8:50 am    Naslov sporočila:  vremenska postaja Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam vremensko postajo, ki ji nastavljam ob kakšnih pogojih se mi sproža alarm (dež, veter, ...). Alarm je zvočen (piskač) in piska po presledkih (pol sekunde piska pol sekunde ne piska in tako dalje...). Z to vremensko postajo bi rad zasenčil zimski vrt kadar bo sončno in nad 28st.C, takrat se mi bo vklopil zvočni alarm. To bi izvršil tako da bi zravn piskača dal kakšn mikrofonski kondenzator in da bi mi ta preklopil rele za zasenčenje. Signal bi vzel kar iz zvočnika, samo je problem da je bila ta postaja zelo draga in če bi karkoli razkopaval nebi bilo garancije. Kako bi lahko to izvedel? Pa še to me zanima kako bi nardeil filter da bi filtriral vse druge zvoke samo piskača ne, da se mi nebi vrt zasenčil ob vsakem večjem poku.

LP!

RhOndaK
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jvolk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14
Aktiv.: 3.14
Kraj: okolica Divače

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 12, 2010 9:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to da je bila zelo draga, kakšnega drugega izhoda kot zvočnik nima?

Ena od rešitev je mikrofon + mikrokontroler, šteješ čas med piski. Ko ugotoviš, da ustrezajo preklopiš rele, oz. pač nekaj narediš.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 12, 2010 9:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za izločanje okoliškega hrupa ustrezno zmanjšaš občutljivost mikrofona in narediš band-pass filter. Če bi rad kompliciral, pa PLL dekoder in mikrokontroler skupaj s štetjem kot je predlagal jvolk.

p.s.: mikrofonski kondenzator? Whistle
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni