|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rhondak Član

Pridružen-a: Sre 06 Feb 2008 17:18 Prispevkov: 137 Aktiv.: 0.65 Kraj: Stari trg pri Ložu
|
Objavljeno: Sob Jun 12, 2010 8:50 am Naslov sporočila: vremenska postaja |
|
|
Pozdravljeni!
Imam vremensko postajo, ki ji nastavljam ob kakšnih pogojih se mi sproža alarm (dež, veter, ...). Alarm je zvočen (piskač) in piska po presledkih (pol sekunde piska pol sekunde ne piska in tako dalje...). Z to vremensko postajo bi rad zasenčil zimski vrt kadar bo sončno in nad 28st.C, takrat se mi bo vklopil zvočni alarm. To bi izvršil tako da bi zravn piskača dal kakšn mikrofonski kondenzator in da bi mi ta preklopil rele za zasenčenje. Signal bi vzel kar iz zvočnika, samo je problem da je bila ta postaja zelo draga in če bi karkoli razkopaval nebi bilo garancije. Kako bi lahko to izvedel? Pa še to me zanima kako bi nardeil filter da bi filtriral vse druge zvoke samo piskača ne, da se mi nebi vrt zasenčil ob vsakem večjem poku.
LP! _________________ VEČ glav, VEČ zela
|
 |
jvolk Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14 Prispevkov: 737 Aktiv.: 3.14 Kraj: okolica Divače
|
Objavljeno: Sob Jun 12, 2010 9:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to da je bila zelo draga, kakšnega drugega izhoda kot zvočnik nima?
Ena od rešitev je mikrofon + mikrokontroler, šteješ čas med piski. Ko ugotoviš, da ustrezajo preklopiš rele, oz. pač nekaj narediš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Sob Jun 12, 2010 9:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Za izločanje okoliškega hrupa ustrezno zmanjšaš občutljivost mikrofona in narediš band-pass filter. Če bi rad kompliciral, pa PLL dekoder in mikrokontroler skupaj s štetjem kot je predlagal jvolk.
p.s.: mikrofonski kondenzator?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni