|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Tadejstein Neznanec

Pridružen-a: Sob 19 Jun 2010 23:14 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Pšata
|
Objavljeno: Sob Jun 19, 2010 11:30 pm Naslov sporočila: Črn ekran |
|
|
ekran na laptopu je začet utripati in nato se je ugasnil.
na servisu so rekli da je inverter, katerega so zamenjali in problem je ostal. tako da so rekli da je verjetno šlo nekaj na matični plošči, kjer spreminjaš osvetlitev zaslona. a servis tega stane 200 eur, skoraj toliko pa je tudi vreden računalnik. cena mi je previsoka, zato sem sam začel raziskovati.
ima morda kdo kakšno rešitev glede tega?
o elektroniki praktično nevem nič tako da se čipa/matične ne bom dotikal.
ena varjanta bi bila morda še priključitev inverterja na zunanje napajanje..?
le da tu nevem kako. ima nek meni neznan priključek, voltaža mi je neznana, itd...
kakršnkoli nasvet bi mi prav prišel.
Hvala
Tadej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fubiano Neznanec

Pridružen-a: Čet 03 Jun 2010 14:40 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.04 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 20, 2010 12:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni je naprimer utripal monitor ko sem ga prižgal, le da je za razliko od tebe nehal z utripanjem po 15min. Enkrat sem ga odprl in videl da sta dva kondezatorja napihnjena (fuč), ju zamenjal in zadeva deluje.Možno da je tudi pri tebi kaj z kondezatorji.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tadejstein Neznanec

Pridružen-a: Sob 19 Jun 2010 23:14 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Pšata
|
Objavljeno: Ned Jun 20, 2010 2:03 am Naslov sporočila: |
|
|
ja, men je monitor še nekaj časa delal.. sicer sem se moral malo igrati z jakostjo osvetlitve zaslona, da je delal. zdaj se pa tudi prižge ne več. tako da je razstavljen in od zadaj sveti namizna svetilka, da kaj sploh vidim
inverter verjetno ni v okvari, ker imam še rezervnega zraven in prav tako ne dela.
na matični plošči je pa preveč stvari in meni laiku ni jasno nič kje bi začel oz. kaj bi lahko bilo narobe  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni