www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Črn ekran

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Tadejstein
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 19 Jun 2010 23:14
Aktiv.: 0.01
Kraj: Pšata

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 19, 2010 11:30 pm    Naslov sporočila:  Črn ekran Odgovori s citatom

ekran na laptopu je začet utripati in nato se je ugasnil.
na servisu so rekli da je inverter, katerega so zamenjali in problem je ostal. tako da so rekli da je verjetno šlo nekaj na matični plošči, kjer spreminjaš osvetlitev zaslona. a servis tega stane 200 eur, skoraj toliko pa je tudi vreden računalnik. cena mi je previsoka, zato sem sam začel raziskovati.

ima morda kdo kakšno rešitev glede tega?

o elektroniki praktično nevem nič tako da se čipa/matične ne bom dotikal.

ena varjanta bi bila morda še priključitev inverterja na zunanje napajanje..?
le da tu nevem kako. ima nek meni neznan priključek, voltaža mi je neznana, itd...

kakršnkoli nasvet bi mi prav prišel.
Hvala

Tadej
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fubiano
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 03 Jun 2010 14:40
Aktiv.: 0.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 20, 2010 12:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni je naprimer utripal monitor ko sem ga prižgal, le da je za razliko od tebe nehal z utripanjem po 15min. Enkrat sem ga odprl in videl da sta dva kondezatorja napihnjena (fuč), ju zamenjal in zadeva deluje.Možno da je tudi pri tebi kaj z kondezatorji. Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Tadejstein
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 19 Jun 2010 23:14
Aktiv.: 0.01
Kraj: Pšata

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 20, 2010 2:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja, men je monitor še nekaj časa delal.. sicer sem se moral malo igrati z jakostjo osvetlitve zaslona, da je delal. zdaj se pa tudi prižge ne več. tako da je razstavljen in od zadaj sveti namizna svetilka, da kaj sploh vidim Smile

inverter verjetno ni v okvari, ker imam še rezervnega zraven in prav tako ne dela.

na matični plošči je pa preveč stvari in meni laiku ni jasno nič kje bi začel oz. kaj bi lahko bilo narobe Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni