|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2004 1:45 pm Naslov sporočila: Diferencialni termostat |
|
|
Naredil sem diferncialni termostat. Načrt sem dobil iz coradovega kit kompleta. S potenciometrom P1 se nastavlja spodnja meja delovanja, torej meja od katere naprej začne delovati. Ker pa jaz tega ne rabim, bi to mejo fiksno nastavil na +5 stopinj. Potreboval bi pa nastavljanje diference med tipaloma. Zanima me kaj se zgodi če zamenjam R3 z P1?
Prilagam celoten načrt. Kakršen koli nasvet je zaželjen.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
194360-as-01-de-temperatur-differenz-schaltung.pdf |
Velikost datoteke: |
230.13 KB |
Downloadano: |
207 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eriks Neznanec

Pridružen-a: Ned 21 Okt 2007 7:02 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.02 Kraj: N.G.
|
Objavljeno: Sre Feb 06, 2008 4:59 pm Naslov sporočila: termostat |
|
|
Koliko stane ta kit komplet?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japek Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.30 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Sre Feb 06, 2008 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z trimerjem P1 se nastavlja diferenca med tipaloma in ne spodnja meja delovanja, kot si predvideval. Zato pa se vezje tudi imenuje diferenčno stikalo.
Jaz sem si narisal tudi novo tiskanino, tako da imam na njej tudi transformator, se pravi napajalnik za 230V in vse skupaj paše v plastično instalacijsko razvodnico 80x80mm.
_________________ 73 de S55WT, Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oskar Neznanec

Pridružen-a: Sob 31 Jan 2009 11:54 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Ormož
|
Objavljeno: Pet Feb 06, 2009 11:58 pm Naslov sporočila: Re: Diferencialni termostat |
|
|
zdravo je možno še 1x naložit načrt prosim
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Sob Feb 07, 2009 12:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Pojdi na Conradovo stran, poišči izdelek 194360, klikni Downloadcenter in se znajdi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
acasfox Neznanec

Pridružen-a: Pet 18 Jun 2010 10:29 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pet Jun 18, 2010 10:44 am Naslov sporočila: |
|
|
ako mozes ti da mi posaljes semu za to
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bero Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24 Prispevkov: 268 Aktiv.: 1.31 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Tor Jul 27, 2010 10:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali se s tem diferencialnim termostatom da izvesti sledečo regulacijo prezračevanja prostora:
1.) Ventilator, ki izsesava zrak iz prostora se vklopi samo če je zunanja temperatura nižja od notranje. Sem prebral specifikacije in to je bistvo kar ta termostat dela; nastavlja pa se temp. razlika.
2.) Ventilator se vklopi, ko temperatura v prostoru preseže določeno vrednost.
Vedno morata biti izpolnjena oba pogoja, da se vent. vklopi in iz specifikacij ne vidim možnosti, da bi nastavljal absolutno temperaturo.
Ker potrebuje diferencialni termostat še lastno napajanje, bi naredil usmernik, kjer bi 220VDC vklapljal in izklapljal s pomočjo sobnega termostata za termoakumulacijsko peč, ki ga imam viška in s pomočjo inverterja (not gate).
Predstavljam si, da bi sistem deloval tako, da bi ob določeni temperaturi (npr. 24°C), sobni termostat najprej prekinil svoj tokokrog, posledično bi inverter sklenil primarni tokokrog na transformatorju in potem bi se aktiviral diferencialni termostat in "odločil" ali se ventilator vklopi.
Zanima me tudi, ali sobni termostat in inverter vezati pred transformator in tako regulirati napajanje diferencialnega termostata ali priključiti oboje za izhodnimi spojkami diferencialnega termostata.
KTY temperaturna senzorja sta zelo miniaturni zadevi, kako ju naj montiram? Ali potrebuje tisti, ki bo zunaj kakšno zaščito (ohišje).
V specifikacijah za senzor, ki sem jih našel tukaj in tukaj povsod piše, da je treba pri daljših razdaljah med senzorjem in termostatom izvesti zaščito pred induciranimi napetostnimi špicami s pomočjo vzporedno vezanega kondenzatorja (vsaj 10nF). Pri kateri razdalji je to že dobro storiti?
lp, Gašper
_________________ Najbolj neumno vprašanje je tisto, ki se ne vpraša. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.62 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Jul 28, 2010 9:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Zanimiva tema o diferenčnem termostatu.
Glede senzorjev pa. Jaz sem ju kar na cevi z vezicami zapel in dodal spodaj malo temperaturno prevodne paste.
Glede nastavitev in ostalih zadev pa nebi vedel, ker čakam monterja gorilnika, ki je hotel, da pri priklopu namestim tudi ta termostat, da nastavi zadevo, do takrat pa je zadeva samo pripravljena za priklop.
Ni pa mi jasno kaj je sploh potreben ta termostat, saj črpalko za bojler izklaplja termostat, na bojlerju, prav tako pa tudi grelec v primeru, ko grejemo na elektriko. Črpalka pa tudi ne more delovati pri ne ogreti peči, ker ji to termostat za črpalke na peči do nastavljene temperature to preprečuje.
Rad upoštevam nasvete ¨strokovnjakov¨, ki pa so včasih rahlo nesmiselni, ampak važno je, da sem jaz naredil tako kot je rekel monter.
PS: Bero, če potrebuješ načrt za TIV za napajalnik za diferenčni termostat me prosim kontaktiraj na ZS.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni