|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dgrude Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44 Prispevkov: 203 Aktiv.: 1.00 Kraj: Velike Lašče
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 3:26 pm Naslov sporočila: Kateri dekoder naj izberem |
|
|
Rabil bi dekoder in enkoder z podobnimi lastnostmi kot je ht12d in ht12e.
Pri tem čipu me moti le to, da pri prekinitvi povezave med čipoma na dekoderju ostane prejšnje stanje in ne logična ničla kot bi si jaz želel.
Lp Dejan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dgrude Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44 Prispevkov: 203 Aktiv.: 1.00 Kraj: Velike Lašče
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali se res ni nihče srečal s takim problemom?
Enkoder bo vgrajen v dalinec in ob izgubi signala (če se dalinec preveč oddali) se mora dekoder obvezno postaviti na logično nič. Kako naj to realiziram se mi tudi malo ne sanja, zato lepo prosim če mi kdo svetuje.
Lp Dejan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
infernal Član

Pridružen-a: Pet 29 Jun 2007 0:46 Prispevkov: 239 Aktiv.: 1.09 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Microchip ima neke enkoder in dekoder link. Nisem z njimi nič delal tako da nevem če delajo tako kot želiš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 11:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Teh dekoderjev sem kar nekaj uporabil in ne razumem tvojega problema.
Meni se ta dekoder postavi na 1 samo ko je dovolj močan RF signal in s tem pravilno kodiran signal - prava serija impulzov kode. Takoj kot tega ni več se vrne na 0. Preveri, če so vse povezave okrog njega pravilne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni