www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kateri dekoder naj izberem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dgrude
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44
Aktiv.: 1.00
Kraj: Velike Lašče

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 16, 2010 3:26 pm    Naslov sporočila:  Kateri dekoder naj izberem Odgovori s citatom

Rabil bi dekoder in enkoder z podobnimi lastnostmi kot je ht12d in ht12e.
Pri tem čipu me moti le to, da pri prekinitvi povezave med čipoma na dekoderju ostane prejšnje stanje in ne logična ničla kot bi si jaz želel.
Lp Dejan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dgrude
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44
Aktiv.: 1.00
Kraj: Velike Lašče

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 16, 2010 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali se res ni nihče srečal s takim problemom?
Enkoder bo vgrajen v dalinec in ob izgubi signala (če se dalinec preveč oddali) se mora dekoder obvezno postaviti na logično nič. Kako naj to realiziram se mi tudi malo ne sanja, zato lepo prosim če mi kdo svetuje.
Lp Dejan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
infernal
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Jun 2007 0:46
Aktiv.: 1.09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 16, 2010 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Microchip ima neke enkoder in dekoder link. Nisem z njimi nič delal tako da nevem če delajo tako kot želiš.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 16, 2010 11:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Teh dekoderjev sem kar nekaj uporabil in ne razumem tvojega problema. Think

Meni se ta dekoder postavi na 1 samo ko je dovolj močan RF signal in s tem pravilno kodiran signal - prava serija impulzov kode. Takoj kot tega ni več se vrne na 0. Preveri, če so vse povezave okrog njega pravilne.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni