|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.65 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Jul 04, 2010 12:18 pm Naslov sporočila: Nedelovanje USB vhodov ob zagonu windows 7 64bit |
|
|
Torej - imam nov čuden problem: sistem Windows 7 64 bit pro, plošča gigabyte GA-790XTA-UD4, procesor AMD Phenom X4 965. Ob zagonu sistema mi USB vhodi ne delajo - sporočilo v upravitelju naprav je koda 10. Teh naprav je 7 (za vsak USB svoj). ČE vsakega posebej onemogočim in ponovno omogočim se naloži in deluje brez problema. Do ponovnega zagona. Potem je spet koda 10. Novih gonilnikov ni (so pa od windowsov, gigabyte nima svojih).
ČE dam PC v hibernacijo, je vse OK ko se zbudi.
Ima kdo kakšne informacije o takem ali podobnem problemu ?
To sem opazil par dni nazaj. Bom poskusil restore sistema na takrat, ko sem ga naložil da vidim ali je problem v hardware-u ali v gonilnikih... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.44 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Ned Jul 04, 2010 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Roll-back driverjev za USB? _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Jul 04, 2010 1:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žal očitno gonilniki niso bili posodobljeni, ker je ta možnost siva. V posodobitvah ni nič takega, kar bi nakazovalo na spremembo kateregakoli gonilnika. Nameščal nisem nič takega, (samo iTunes), tako da je tole malce čudno. PO moje če bi bila kriva plata, tudi po sistemu onemogoči/omogoči ne bi delali... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.15 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Ned Jul 04, 2010 4:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ugibam, ampak ker gre za Gigabyte, ki dela odlične plošče, kar se tiče strojne opreme in opremljenosti, toda istočasno katastofalne, kar se tiče BIOSa, obstaja mogoče kakšna posodobitev BIOSa tvoje plošče na to vižo (ali pa downgrade)?
Namreč, imel sem Gigabyte 7VA XP (odlična plošča svojega časa za AMD Socket A procesorje) in sem imel zanimive probleme zaradi šlampasto izvedene podpore USB zaradi napak v BIOSu.
V to so sodile npr. napake v Memtestu, če je bila priključena katerakoli USB naprava na katerikoli USB prikljućek Z driverji je bil tudi križ, dela ne dela, sploh v načinu USB 2.0, ki je bil takrat huda novost.
Ampak brez driverjev, se je Patriotov 1GB USB ključek v DOSu prikazal kot disketnik B:, deloval s hitrostjo diskete, ampak delal je.
Vse je za nekaj dobro. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Jul 04, 2010 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, zdaj sem naredil restore nazaj na dan namestitve sedmice. Deluje brezhibno. Kar pomeni, da en kos programske opreme dela preglavice. Bom začel po vrsti dol metati pa da vidim. Začel bom pa z iTunes (ki je žal nujen zaradi novega iPhone-a).
Drugače ob namestitvi nisem imel težav, vsi gonilniki so, večina v sedmici, ostali so na gigabytovi strani, vse je delovalo brezhibno. USB3.0 tudi, čeprav ga še nisem preizkusil z usb 3.0 napravo...
Ja, žal sem se preveč polenil in nisem delal tedenske kopije sistema. Bo treba spet začeti. Sicer edina slika, ki jo imam ni nevemkako stara (slaba dva meseca), ker je tudi plata nova, ampak kljub vsemu bi bilo v tem primeru na novo namestiti kar nekaj programov...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni