|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Electro Član

Pridružen-a: Čet 08 Jul 2010 13:15 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.40 Kraj: Okolica Maribora
|
Objavljeno: Pet Jul 09, 2010 8:48 pm Naslov sporočila: SoS Potrebujem nadomestni (emm mislim da tranzistor) |
|
|
Lep pozdrav.
Sem popoln začetnik v vodah elektronike (no nimam nobenega znanja, kot šole).
Imam problem. Moji babici se je pokvaril daljinec za masažni stol. Sam stol je bolj nižjega cenovnega razreda, ki mu je seveda že potekla garancija. Sam imam tudi doma podoben model stola. Na pogled sta ista v notranjosti daljinca pa je že nekaj sprememb. No kakorkoli že tukaj so slike. Bi vas pa prosil če bi me lahko napotili do nadomestnega dela.
PS: Sem z okolice Maribora. Trgovino čip pa sem že obiskal, kjer sem dobil en podoben del, ki pa žal ni opravljal prave funkcije.
Na slikah je že nadomestni del ki pa ne deluje pravilno!
_________________ Realnost je zgolj bitka argumentov med opazovanim ter opazovalcem.
(Made by Me) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.32 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Pet Jul 09, 2010 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čakaj, kako veš kaj se je pokvarilo?
Kateri del je to, jaz ga ne vidim (mogoče 1. slika levo?).
Če nimaš vsaj malo znanja ga boš zelo težko popravil , žal.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Electro Član

Pridružen-a: Čet 08 Jul 2010 13:15 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.40 Kraj: Okolica Maribora
|
Objavljeno: Pet Jul 09, 2010 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
jup takšnega rabim. A vidiš sliko spodaj desno? Na desnem daljincu ki je bolj nov je eden pregorel oziroma ga je razneslo ali kako se izrazite. No in tega, ki je pregorel sem že menjal a z napačnim. Trgovec mi je tega dal, ker ni imel kakšnega podobnega. A žal ne deluje pravilno. Kakor hitro priklopim daljinec na stol se vklopijo vsi motorji. Bi pa prosil koga če ve kje se da dobiti kaj podobnega. Fotografij pa žal ne moram narediti boljših. Pač omejitev digitalca
_________________ Realnost je zgolj bitka argumentov med opazovanim ter opazovalcem.
(Made by Me) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.39
|
Objavljeno: Pet Jul 09, 2010 10:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Možno je, da ti je prodajalec dal pravilen nadomestek. Napaka je lahko ostala še na kakšen drugem elementu, kjer pa se vizuelno ne vidi, da je skurjen.
Tako da bo najbolje, da poiščeš nekoga, ki ti bo vezje pregledal in popravil.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.32 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Pet Jul 09, 2010 11:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako, jaz sem "svojo nalogo opravil", zdaj si na vrsti ti!
Prilagam podatkovne liste od tranzistorja in pa njegove nadomestke.
To bi morali povsod imeti.
Pazi na razporeditev priključkov, ker so pri nekaterih proizvajalcih zamenjani!! E in C sta zamenjana. Po kmečko: samo obrni ga za 180° in ga prilotaj nazaj v vezje.
Lahko kupiš 2 ali več, da boš videl, če ga bo takoj nazaj zasmodilo, ko boš sprobal, če deluje. Če ga bo zasmodilo, potem je še nekaj drugega narobe!
Poročaj!
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
HN8050.pdf |
Velikost datoteke: |
335.86 KB |
Downloadano: |
12 krat |
|
 Download |
ST8050.pdf |
144.04 KB |
3 krat |
Njegova nadomestka, ki se ju dobi povsod! |
|
 Download |
BC337, BC338.pdf |
345.47 KB |
5 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Electro Član

|
Objavljeno: Sob Jul 10, 2010 10:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Jee hvala res. Super ste. Seveda da bom poročal.
(Made by Me) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Electro Član

|
Objavljeno: Sob Jul 10, 2010 10:56 am Naslov sporočila: |
|
|
aja ups malo še moram počakati. Sem nov in še ne moram odpirati dartotek
(Made by Me) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

|
Objavljeno: Sob Jul 10, 2010 4:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko pa med tem časom že kupiš ustrezen tranzistor bc337 ali bc338 . Ter testiraš.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni