|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mleko_milk Član

Pridružen-a: Ned 10 Apr 2005 16:09 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.31 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 25, 2005 5:28 pm Naslov sporočila: Benedikt XVI.: Bog tokrat ni poslušal |
|
|
Vatikan - Papež Benedikt XVI. je med sprejemom nemških romarjev dejal, da je med konlavom molil k Bogu, da ga ne bi izvolili za papeža. Ob tem je dodal, da je očitno, da Bog tokrat ni poslušal.
Nemški romarji so prvega nemškega papeža po več stoletjih pozdravili kot junaka. Papež Benedikt XVI. se je, preden je sedel v dvorano za avdience in imel govor, rokoval z verniki in blagoslovil enega od otrok.
Molil sem, da me ne bi izvolili za papeža
V svojem nagovoru v nemščini je 78-letni Benedikt XVI. še dejal, da je upal, da bo zadnja leta svojega življenja preživel mirno in tiho. "V določenem trenutku sem molil k Bogu - prosim, ne stori mi tega. Očitno je, da me tokrat ni poslušal," je dejal sveti oče.
Papeža so med govorom romarji večkrat prekinili s ploskanjem in vzklikanjem, vendar je bilo očitno, da mu je dobrodošlica njegovih rojakov ljuba, saj je imel med avdienco na ustih nasmešek. "Benedikta je poslal Bog," je prepevala množica, kar se v nemškem jeziku tudi rima: "Benedict Gott Geschickt."
Med verniki tudi papežev brat
Verniki so nosili tudi bavarsko zastavo in zastavo cerkvenega svetovnega dne mladih, ki bo avgusta v nemškem Koelnu. Benedikt je že napovedal, da se bo srečanja mladih udeležil. Med množico vernikov je bil danes tudi papežev brat Georg Ratzinger, tudi sam duhovnik, ki je pripotoval v Vatikan na umestitveno mašo svojega mlajšega brata. (STA)
Vir: SiOL _________________ Kar je dobro, ni slabo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni