www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Arduino + Visual studio

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
krivic
Član
Član

Pridružen-a: Čet 13 Nov 2008 20:40
Aktiv.: 0.06
Kraj: Zagorje O/S

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 1:07 pm    Naslov sporočila:  Arduino + Visual studio Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Problem imam z povezovanjem/upravljanjem Arduinota z Visual studio. Pregledal sem že vse debate po tujih forumih vendar očitno ne razumem fore. Na strani http://www.acraigie.com/programming/firmatavb/default.html sem šel po postopku vendar mi testni program ne odpira portov. Nekaj mi vmes verjetno manjka. Torej moram instalirati Visual Studio 2008, dodati tiste 3 knjižnjice, izbrati pravi COM port ter zagnati testni program? Arduinota mi sicer poveže saj napiše connected, vendar se porti ne odzivajo na klike gumbov v programu. Moram prej še preko arduino SW kaj naložit vanj? Na koncu bi rad z VS naredil program s katerim bi prižigal diode, motorčke in podobno. Z VS smo delali že na faxu (z eprodas vmesniki) zato bi rad kar s tem nadaljeval. Prosim za kakšno pomoč ali če ima kdo kak dober link kjer je kaj več obrazloženo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
David2204
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01
Aktiv.: 4.93
Kraj: Ljubljana - Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 5:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Objavi ti vso kodo, ki jo imaš napisano. Tako od arduina, kot glavno formo od aplikacije v visual studiu.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bosko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Nov 2008 20:57
Aktiv.: 0.80
Kraj: Vače

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 8:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po moje bi bilo potrebno tudi v Arduina stresti ustrezen SW. Ne vem pa katerega..
qwertzui
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Maj 2009 9:38
Aktiv.: 2.21
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 04, 2010 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://arduino.cc/en/Guide/HomePage
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni