|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
krivic Član

Pridružen-a: Čet 13 Nov 2008 20:40 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.06 Kraj: Zagorje O/S
|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2010 1:07 pm Naslov sporočila: Arduino + Visual studio |
|
|
Pozdravljeni
Problem imam z povezovanjem/upravljanjem Arduinota z Visual studio. Pregledal sem že vse debate po tujih forumih vendar očitno ne razumem fore. Na strani http://www.acraigie.com/programming/firmatavb/default.html sem šel po postopku vendar mi testni program ne odpira portov. Nekaj mi vmes verjetno manjka. Torej moram instalirati Visual Studio 2008, dodati tiste 3 knjižnjice, izbrati pravi COM port ter zagnati testni program? Arduinota mi sicer poveže saj napiše connected, vendar se porti ne odzivajo na klike gumbov v programu. Moram prej še preko arduino SW kaj naložit vanj? Na koncu bi rad z VS naredil program s katerim bi prižigal diode, motorčke in podobno. Z VS smo delali že na faxu (z eprodas vmesniki) zato bi rad kar s tem nadaljeval. Prosim za kakšno pomoč ali če ima kdo kak dober link kjer je kaj več obrazloženo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David2204 Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01 Prispevkov: 997 Aktiv.: 4.93 Kraj: Ljubljana - Nova Gorica
|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2010 5:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Objavi ti vso kodo, ki jo imaš napisano. Tako od arduina, kot glavno formo od aplikacije v visual studiu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bosko Član

Pridružen-a: Sob 29 Nov 2008 20:57 Prispevkov: 162 Aktiv.: 0.80 Kraj: Vače
|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2010 8:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po moje bi bilo potrebno tudi v Arduina stresti ustrezen SW. Ne vem pa katerega.. _________________ Ko sem naredil , nisem vedel da se tega ne da...... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertzui Član

Pridružen-a: Pon 11 Maj 2009 9:38 Prispevkov: 434 Aktiv.: 2.21 Kraj: Velenje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni