|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ciko Član

Pridružen-a: Čet 27 Mar 2008 11:41 Prispevkov: 126 Aktiv.: 0.60 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Jul 15, 2010 1:36 pm Naslov sporočila: Piskač na audio out |
|
|
Pozdravljeni,
imam naslednjo težavo:
Pred leti je bil napisan program (Delphi), ki je za opozorilo uporabljal piskač. Piskač izmenično piska dokler nekdo dogodka ne potrdi.
Sedaj pa je težava, ker je PC v drugem prostoru kot oseba, ki z njim upravlja, zato bi potreboval pisk na zvočnikih. Na nekaterih PCjih deluje zvok tudi na avdio izhodu, na nekaterih ne.
Ugotovil sem:
- več ali manj vsi programi delujejo na Win XP, vendar piskač nekje deluje, nekje ne
- ni odvisno ali je 32 oziroma 64 bitni procesor
- poizkusil sem različne nastavitve v biosu, vendar potem ne deluje preostali zvok.
Morda je odvisno od BIOSa, vendar le ugibam.
Ali se je morda že kdo srečal s tako težavo? Morda kak nasvet?
Razmišljal sem, da bi sam naredil program, ki bi signal iz piskača prebral in tvoril signal na avdio izhod.
Ali je že kdo poizkusil z branjem signala iz piskača? Ni važno v katerem programskem jeziku.
Sicer sem že poiskal rešitev, kako fizično povezati piskač na audio in, ter nato na out, vendar so piskači več ali manj pritrjeni na matično ploščo, s takim posegom pa bi izgubil garancijo.
Morda kaka ideja?
Hvala za kakršno koli pomoč,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MCAT Član

Pridružen-a: Ned 18 Nov 2007 22:06 Prispevkov: 306 Aktiv.: 1.43 Kraj: Moravče (JN76JD)
|
Objavljeno: Sob Jul 17, 2010 1:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Bolj enostavno bi bilo spremeniti program, ki bi dal signal preko audio out vtičnice.
Obstaja pa tudi možnost, da program prižge pin na LPT, ali RS232, ta pa potem vključi timer555, ki ti generira zvok.
V vsakem od teh dveh primerov je potrebno spremeniti program.
Lahko pa narediš nekakšen monitor in spremljaš določen del memory-ja v sistemu, ki ti pove ali je piskač vključen ali ne, potem pa pošlje signal na audio out vtičnico. _________________ Gregor, S53SL
Think out of . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ciko Član

Pridružen-a: Čet 27 Mar 2008 11:41 Prispevkov: 126 Aktiv.: 0.60 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Jul 18, 2010 7:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva je rešena.
Zahvala gre dobrim odnosom in dobremu človeku, avtorju programa, ki je posodobil program.
Lp,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni