www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Problem z A/D pretvornikom

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mdogsa
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Dec 2003 16:17
Aktiv.: 0.19
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 27, 2005 4:50 pm    Naslov sporočila:  Problem z A/D pretvornikom Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam en problem z A/D pretvornikom na PIC-u 18F452. Vezje sem dodal kot priponko. Samo vezje je ura realnega časa s DS1307, katera ima rezervno baterijsko napajanje. Sedaj pa je bila ideja da bi s pomočjo A/D pretvornika PIC-a to napetost meril in jo izpisoval na LCD zaslonu. Da ne obremenjujem baterije sem dodal OP v vezavi napetostnega sledilnika in izhod nato direktno peljem na vhod A/D pretvornika.
Problem pa imam v tem da takoj ko priklopim izhod OP-ojač na vhod A/D pretvornika napetost iz 3,2V (napetost baterije) pade na 0,35V. Question Question Kot reference na PIC-u uporabljam kar Vdd in Vss. Ali moram dodat kakšen upor na izhodu???

Ima mogoče kdo kakšno idejo v čem bi lahko bil problem?
Hvala za odgovore.

The Extension 'bmp' was deactivated by an board admin, therefore this Attachment is not displayed.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 27, 2005 7:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si si ogledal napotke za uporabo vhodov za analogno uporabo na procesorju?

Imaš vhodni pin pravilno definiran v programu kot analogni vhod?

mdogsa
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Dec 2003 16:17
Aktiv.: 0.19
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 28, 2005 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za namig. Sem še enkrat pogledal nastavitve in sem odkril da sem imel narobe vpisan TRISA register. Sedaj zadeva deluje super. Laughing
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 28, 2005 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No vidiš.

Meni se tudi to večkrat dogaja Rolling Eyes.
Kakšno stvar napol pregledam, pa mislim, da vse vem.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni