www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TV Philips

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
freshman
Član
Član

Pridružen-a: Tor 16 Mar 2010 0:16
Aktiv.: 0.80
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 19, 2010 10:01 pm    Naslov sporočila:  TV Philips Odgovori s citatom

Imam CRT TV Philips 29PT9521/12 .
Kar naenkrat je pričel sam menjat izbor vhodnega signala Sad Sad Sad .
Se pravi TV (v spominu je le slo1,slo2,kp in tv3)menja na Scart1 (tu je priklopljen Amino) potem Scart2 pa na side port , Y Pb Pr vhod in nazadnje na HDMI vhod.
Vsa zadeva samo kroži kot da bi nekto stalno tiščal daljinca Think Think
Ugasnil in vžgal sem ga že , pobral baterije z daljincev pa ni rezultata.
Je kdo že imel kakšne podobne probleme. Šasija je L06HD.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilnev77
Član
Član

Pridružen-a: Sob 30 Jan 2010 13:09
Aktiv.: 0.61
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 19, 2010 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Philipsove varčne žarnice (6kosov na lestencu) znajo tudi to. Še posebej ko so hladne. meni lučka na tvju kar blinka, pa mi večinoma samo po uhf programih skače 1,2,3,5,7,3,1
Nazaj na vrh
freshman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 20, 2010 6:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No danes zjutraj ko sem ponovno vključil tv na napajanje (220v) je začel normalno delat! Sem rekel fino dela le reset v smislu daljšega izklopa iz napajanja je potreboval a temu ni tako ker se je po petih minutah ko sem ga ugasnil preko daljinca ponovno kar sam vžgal in čez čas začel menjati vhode kot včeraj.
vilnev77 V temi ali dnevni svetlobi isti problem.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 20, 2010 7:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali se pa kdo heca s tabo. d'oh!
Najdi sprejemnik na TV-ju in ga prelepi s kakšnim netransparentnim selotejpom. Če bo še vedno menjal kanale je verjetno težava na TV-ju Drugače išči težave v okolici.

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 20, 2010 10:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri sestri so na tv-ju ta mali stiskali gumbe in je eden ostal zatakjen (ne na daljincu). Samo, če praviš, da se to zgodi po par min po vklopu...
Nazaj na vrh
ptc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 27 Apr 2009 9:20
Aktiv.: 0.74
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 20, 2010 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko je zanič ena od tipk na televizorju (oksidirana) in prične prevajati. Odpri televizor in odklopi tipke ki so za menjanje programov in glasnost, lahko da je to vzrok, če ni iščemo dalje Smile
Nazaj na vrh
tihi10
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Okt 2009 21:32
Aktiv.: 0.32
Kraj: Posavje

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 20, 2010 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel sem podobne težave na večih televizorjih.Večinoma so bile tipke okvarjene, na Tv, v nekaj primerih pa tudi IR senzor.Začni z izklaplanjem tip, pa po vrsti.
LP
Nazaj na vrh
freshman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 20, 2010 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno se z TV dogaja nekaj čudnega ali pa je res kje kakšen čuden stik Confused Think
Da bi se sosed z.....al z mano odpade ker sem že sinoči prekril sprejemno diodo z alu folijo pa je delal isto. Smile Saj vem da je bil to hec .
Malih otrok in otrok nasploh ni bilo okoli TVja tako da tudi to ne mora biti ...pa vendar! Popoldan sem ponovno vključil tv in je delal normalno potem pa sem šel pritiskat tiste dve tipki iz strani TVja in opazil da ko pritiskam tipko naprej po kanalih deluje čisto enako kot je to učeraj delovalo avtomatsko Think Nato sem se lotil rahlo bolj grobega zaporednega pritiskanja te tipke in od takrat je zadeva stabilna še sedaj Smile
Ob prvi priliki bo treba odpret TV in zadevo malo bolj podrobno pregledat vendar pa imam časa zelooooo malo !
Sem dopoldan malo potelefoniral po servisih pa je tudi tam bolj tako tako z časom-dopusti Mad
Mi je pa en serviser rekel da je možnost da je spustil procesor in da pride nov okrog 73€ tako da močno upam na kakšen slab stik ali kaj podobnega ker vse drugo je že uprašljivo po ekonomski plati pa čeprav je TV star štiri leta.
Vsem hvala za pomoč.Ko bo kakšna sprememba se javim.
Nazaj na vrh
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.67
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Sem imel enak problem pri Grundig TV (Turška Beko šasija), prišlo je do nekakšne motnje v EEPROM-u.

LP, Matic
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni