www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

BPT domofon

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Auslander
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Mar 2005 9:53
Aktiv.: 0.18

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 25, 2010 9:47 pm    Naslov sporočila:  BPT domofon Odgovori s citatom

Imam sledeč problem:
v stanovanju v bloku bi rad zamenjal domofon, sedaj je v uporabi BPT YC/200 Lynea ker je domofon preokoren in v napoto, bi ga rad zamenjal z Nova Audio Monitor-jem

Ko sem se zanimal, so mi rekli, da zadeva ni kompatipilna. čeprav v datasheetu piše, da je zajamčena polna kompatibilnost. s sistemi 200, 300, X1. na enem izmed teh sistemov deluje tudi slušalka...

ker sem imel tako dve razlicni informaciji sem šel gledati po podatkih se naprej. v user manualu piše, da za delovanje potrebuje še GVV/200 main
control unit
to pa naj bi bila napravca za uravnavanje glasnosti...

ker je taka zmeda s podatki in ker mi elektronska žilica ne a miru sem se lotil reverse engineeringa in dejansko primerjal razlike med domofonoma.

in ugotovil, da bistvenih razlik ni. enkrat je zvočnik 50 ohmov / 0.25W, drugič 45 ohmov in 0.2W, razlika je v veznem elektrolitskem kondenzatorju ki je v enem primeru večje kapacitete kot v drugem, vendar sem prepričan da to na samo delovanje ne vpliva. tudi vezje je v tem delu praktično identično. razlika je v mikrofonskem ojačevalniku, ki je enkrat rešeno z enim samim tranzistorjem, drugic pa je ojacevalnik realiziran z darlington vezavo.

tako hitro na oko se mi zdi, da nebi smelo biti nič narobe če novi domofon zvežem. vse kar je lahko problem po moje je jakost glasu na vhodnih vratih...

kaj mislite bi to šlo?

Slika (1).jpg
 Opis:
Vezje stargga YC/200 domofona - pogled zgoraj
 Velikost datoteke:  471 KB
 Pogledana:  1 krat

Slika (1).jpg

Slika (2).jpg
 Opis:
Slika novega NC/200 domofona - pogled zgoraj
 Velikost datoteke:  456.98 KB
 Pogledana:  0 krat

Slika (2).jpg

Slika (5).jpg
 Opis:
Slika starega domofona YC/200 - pogled spodaj
 Velikost datoteke:  420.95 KB

Slika (5).jpg

Slika (3).jpg
 Opis:
Slika vezja novega NC/220 domofona - pogled spodaj
 Velikost datoteke:  480.46 KB

Slika (3).jpg

Slika (7).jpg
 Opis:
shema za YC/200
 Velikost datoteke:  223.46 KB
 Pogledana:  6 krat

Slika (7).jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Auslander
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Mar 2005 9:53
Aktiv.: 0.18

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 25, 2010 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ker sem omejen na 5 priponk, priprnjam še 6 sliko na tak način

Slika (6).jpg
 Opis:
shema za BPT NC/200
 Velikost datoteke:  244.59 KB
 Pogledana:  5 krat

Slika (6).jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni